Ajuntament de Faura

FAURA ESTÀ EN FIRA

fb


Un anys més, la Fira de Faura enceta el mes de desembre amb les millors paraetes als seus carrers.

Heretada de l'Edat Mitjana, la Fira de Faura se celebra tots els anys el primer diumenge de desembre, per ser el més pròxim a la festivitat de Santa Bàrbara, la patrona de la localitat. La comarca espera ansiosa la seua arribada, perquè és pòrtic de les celebracions nadalenques, i que, com cada any, omplirà el poble d'il·lusió, d'alegria, de color, d'ambient i d'aromes.

Les quasi 200 parades distribuïdes al llarg d'un quilòmetre i mig pels carrers Major, Santa Bàrbara i Canaleta, ofereixen els productes típics de l'hivern, torrons i dolços, castanyes, dàtils, fruites seques, etc., o aquells productes típics dels preparatius  de les festes de nadal com els joguets, els betlems o els adorns nadalencs.

La Fira és un dia de festa on la il·lusió de menuts i grans es pot observar en els seus ulls, un dia on és tradició firar als xiquets, estrenar la roba d'hivern i que els hòmens regalen a les dones o núvies, la barra, un obsequi molt paregut a la mocadorà.

En un dia tan assenyalat els festers també en són protagonistes. Els xics i les xiques que faran la festa el pròxim agost aprofiten el dia de la Fira per a donar-se a conéixer, vendre loteria i rifa. És la posada de llarg dels que seran els grans protagonistes en les Festes Majors de Faura.

Enguany també serà un dia especial, perquè de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, hi haurà jornada de portes obertes per a visitar la remodelació integral de l'edifici de l'ajuntament. Esta remodelació va començar en febrer de 2016. En 40 anys és la primera vegada que s'ha remodelat l'edifici consistorial. Esta reforma partia de la necessitat de reorganitzar l'espai d'una manera més unitària i menys compartimentada, donant-li a l'ajuntament un aspecte més actual. Obrim una nova etapa que naix de la intenció de continuar millorant la gestió de la vida pública i el servei al ciutadà.

Pilota Valenciana, com aperitiu

El Club de Pilota de Faura farà el divendres 1 de desembre una exhibició de pilota valenciana a càrrec de l'Escola Municipal de Pilota, al minitrinquet.

Betlem del Llavaner

I no pot fallar el Betlem del Llavaner, que s'inaugura la vespra de la Fira.

El visitant que entra al Betlem queda captivat per la màgia de la bellesa napolitana i murciana de les més de dues-centes digures de l'escriptor Fernando Delgado. La idea d'exposar en un espai públic com el llanaver va ser del mateix Delgado, un espai que guarda molts secrets, hores de conversa, confidències amoroses, alegries i tristeses.

Cada any el Betlem té una composició diferent, i es poden veure les escenes clàssiques com el Naixement, l'Adoració dels Reis Mags, l'Anunciació, la fugida a Egipte o la matança dels innocents.

El Betlem del Llavaner atra a centenars de visites, i allò que el fa diferent de la resta és que no hi ha nadales, la música del Betlem és la remor de l'aigua que corre pels vasos del llavaner. El dia de la Fira es pot visitar durant tot el dia. La resta de dies fins al 6 de gener, l'horari és, diumenges i festius d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, menys l'1 de gener que estarà tancat.

 

30 de novembre de 2017