Ajuntament de Faura

AMORES I EL SEU VIATGE CATÀRTIC

fb


Un intens recorregut per la percussió musical del segle XX

La desena edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés continua el pròxim dissabte 8 de juliol, a les 23 h amb Amores Grup de percussió, una de les formacions europees més importants de música contemporània, que oferiran un intens recorregut per la percussió musical del segle XX. En eixe catàrtic viatge que han titulat 'Heart Beat' (Cop de cor), homenatjaran a diversos compositors internacionals com Isaac Albéniz, Astor Piazzolla, J.S. Chapi, Steve Reich, Zivkovic i Rusell Peck, conegut pels seus concerts de percussió per a trio.

Les composicions escollides són molt impactants, tant sonorament com visualment, i tenen com a denominador comú l’expressió del ritme, a partir del bateig del cor i del pas del temps, nodrint-se de diferents cultures i pobles d’Àfrica, Orient o Amèrica, sota la força del tambor en les seues diferents expressions.

Algunes de les obres que interpretaran són ‘Drumming’ de S. Reich amb una important influència de la música espanyola, argentina i africana; ‘Trio per Uno’, de N. Zivkovic, on la força i la delicadesa es combinen amb ritme apreciant-se les influències musicals provinents d’Àsia; ‘Lift Off’ de R. Peck on el cor de l’espectador palpitarà a l’uníson de cada nota en esta particular interpretació; o ‘Tinajas’ de J.S. Chapi, que en un intent de mirar cap al passat a la recerca de la nostra primera identitat, estableix paral·lelismes entre l’estètica melismàtica de la tradició àrab i alguns matisos de contemporaneïtat, usant com a instruments, entre altres, macetes, udus (gerres), ocarina i esquellots afinats amb banys d’argila.

El seu estil interpretatiu impecable ha convertit a Amores Grup de Percussió, format per Pau Ballester, Àngel Garcia i J.S. Chapi, en un grup respectat en mig món. Innovació, qualitat, professionalitat, innegable labor pedagògica i vertadera modernitat són algunes de les virtuts que els defineixen després de més de 25 anys de fecunda vida artística.

El Cicle continuarà el dissabte 22 de juliol amb l’espectacle de música i dansa “Taronja-Sempre esdevenint”, del coreògraf italo-brasiler Alex Guerra i del ballarí de Faura Pere Bodí.

7 de juliol de 2017