Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT APROVA DEMANAR UN FINANÇAMENT JUST PER A LA COMUNITAT

fb


Es reclamarà al Govern Central una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic

La Junta de Govern Local ha acordat instar al Govern Central a realitzar una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i valencianes disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d'uns serveis públics de qualitat. Així es va decidir en la sessió celebrada el passat 26 de juny, on també es va aprovar instar al Govern de l’Estat a què les inversions territorialitzades es facen conforme al pes poblacional i altres criteris, com la disparitat, la insularitat, o la renda per càpita.

L'objectiu d'aconseguir un finançament just per a la Comunitat Valenciana també passarà per treballar, de manera coordinada amb la resta de grups polítics valencians, per a arribar a un consens que permeta traslladar l'Agenda Valenciana als Pressupostos Generals de l'Estat, mitjançant esmenes que garantisquen un tractament just per als valencians.

A més s’ha aprovat l’impuls i foment de jornades, reunions, etc. sobre la necessitat d’esta reforma del sistema de finançament, així com l’elaboració de cartells o altres materials publicitaris fent ús del lema «Per un finançament just».

El Govern local traslladarà aquest acord a la Presidència de la Generalitat Valenciana, a les Corts Valencianes i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, perquè li faciliten els materials que editen o els acords que puguen prendre a favor de la reforma del sistema de finançament.

L'Ajuntament ha mostrat, en reiterades vegades, la seua preocupació per millorar el finançament autonòmic, a través d’acords per Junta de Govern o pel Ple, com són l’adhesió a la campanya de la FVMP de denúncia del doble infrafinançament, al Manifest de la Generalitat Valenciana “Per un finançament just” i a la mobilització contra els Pressupostos Generals convocada per al 10 de juny.

 

 

 

7 de juliol de 2017