Ajuntament de Faura

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EL SUELO PÉLVICO" DE PILAR PONS

fb


DISSABTE, 20 DE MAIG, a les 18 hores, a la biblioteca.

El pròxim dissabte 20 de maig, a les 18 h, a la biblioteca, dins la programació de Viu la biblio, es presentarà el llibre “El silencio pélvico. Superar el vaginismo desde la terapia física”, de Pilar Pons, activitat que ha estat coordinada amb el Centre de Salut de Faura.“El silencio pélvico. Superar el vaginismo desde la terapia física” parla clar sobre el vaginisme, un trastorn silenciat que pateixen milers de dones. Fins al moment el vaginisme sempre s'ha considerat com una malaltia psicològica que no té tractament específic, però per a l'autora el vaginisme és una contractura muscular i es pot superar fàcilment amb fisioteràpia, a voltes fins i tot en poques sessions.


En la presentació del llibre podrem escoltar de la boca de Pilar Pons alguns testimoniatges dels seus pacients que han passat la major part de la seua vida acomplexades i amagant el seu vaginisme per por del què diran, per sentir-se culpables o per creure que són les úniques que ho pateixen i que són bestioles rares. La ignorància pot fer molt de mal, i el silenci amb el qual amaguem una part fonamental de la nostra realitat és alguna cosa que, lluny d'ajudar a solucionar els nostres problemes, l'única cosa que fa és aguditzar-los quan no provocar altres nous, com la falta d'autoestima, de confiança en nosaltres mateixos, de rebutjar-nos en lloc d'admetre'ns com som.


Pilar Pons treballa com a fisioterapeuta especialitzada en sòl pèlvic des de fa més de vint anys i ha participat en la creació de ANVAG, una associació d'afectades de vaginisme que reuneix a dones que han decidit parlar perquè unes altres superen aquest mur de silenci.

 

9 de maig de 2017