"/>

Ajuntament de Faura

FAURA DÓNA LA BENVINGUDA A LA FIRA I AL NADAL AMB UN ESPECTACLE AUDIOVISUAL

fb


El vídeo "Faura. Més que un poble, un sentiment" es projectarà durant tot el cap de setmana a la Plaça Major

Faura donarà la benvinguda al Nadal i a la Fira demà dissabte, 3 desembre, amb la ja tradicional inauguració del Betlem del Llavaner, a les 18:30 hores, i amb l'audiovisual "Faura. Més que un poble, un sentiment", que es projectarà, posteriorment, sobre la façana del Palau, a la Plaça Major, i que combinarà efectes de so, llum i mapping.

 

El vídeo, que compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de València, s'oferirà durant tot el cap de setmana amb passes cada 20 minuts fins a les 21 hores, que començaran el diumenge a les 18 hores. En ell, l'espectador veurà, entre moltes altres, imatges de la Fira, que se celebra diumenge, i la "Baixà", les dos festes grans del poble.

 

El lloc triat per a les projeccions, la Plaça Major, no és casual, ja que en aquest punt del municipi nasqué la Fira. És, per tant, un enclau històric de Faura. 

 

Els faurers i faureres continuaran rebent el Nadal el dia 4 de desembre, quan la Fira prenga els carrers. Una celebració que té lloc cada any el dia més a prop al de la festivitat de Santa Bàrbara, verge i màrtir, venerada des de la segona meitat del segle XVIII, i que enguany coincideix amb ella.

 

La Fira, al llarg de la seua història, ha passat de celebrar-se únicament a la plaça Major, a estendre's al llarg d’un quilòmetre, que comprén, entre altres, els carrers Major i Santa Bàrbara, el mateix recorregut que fa l’altra festa gran del poble: la “baixà” de Santa Bàrbara al mes d'agost.

 

EL POU DELS QUATRE CANTONS, PROTAGONISTA DEL BETLEM

 

D'altra banda, després del parèntesi de l'any passat, enguany tornarà a exhibir-se el Betlem del Llavaner. La mostra, muntada amb les 200 peces d'estil napolità del periodista i escriptor Fernando Delgado, girarà al voltant del pou dels quatre cantons. Així, després d'haver estar centrat en l'ermita, el Palau o altres llocs destacats del poble, eixe serà en 2016 el protagonista d'un Betlem que visiten centenars de veïns i veïnes des de fa més de 10 anys. 

 

El Betlem serà inaugurat per la Coral Polifònica de Benicalaf i estarà obert, fins al dia de Reis, els dissabtes, de 17 a 20 hores, i els diumenges i festius de 11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

 

 

 

2 de desembre de 2016