Ajuntament de Faura

JORNADA SOBRE CIBERASSETJAMENT A L'IES LA VALL DE SEGÓ

fb


Professors de la Universitat de València analitzaran el fenomen de l'assetjament a través de les xarxes socials

Faura ha estat escollit per la Diputació de València per a celebrar una de les jornades de formació del programa “Benestar, Formació, Territori”, en concret, la referida al ciberassetjament. La jornada s’impartirà el dia 23 de novembre de 12 a 14 hores, a l'IES La Vall de Segó, i estarà dirigida per la professora Paz Lloria.

Donat que el ciberassetjament és hui dia un tema d'actualitat, ja que la nostra societat experimenta un rellevant increment en els actes de violència, tant física com d'una altra naturalesa, essencialment emocional, des de l’Ajuntament s’ha contactat amb la direcció de l’IES la Vall de Segó per impartir la jornada al mateix centre educatiu, ja que, encara que aquestes trobades estan obertes al públic en general, són d’especial interès per a docents, educadors i estudiants; encara que també estan dirigides a associacions, tècnics municipals o responsables polítics.

En les xarrades s'exposaran qüestions relacionades amb l'ús responsable dels mitjans tecnològics i pautes de comportament adequat. Així, en el plànol quantitatiu, les exposicions serviran per a presentar l'educació requerida per a l'ús responsable dels mitjans tecnològics, amb una responsabilitat que imbuïsca l'actuació de tots els actors en la xarxa.

Ja en el plànol qualitatiu, es definiran i concretaran les situacions de violència, s'establiran paràmetres de prevenció i tècniques educatives orientades a la reducció de les taxes de violència i ciberassetjament. Així mateix, s'analitzarà la possibilitat de resolució de conflictes des del punt de vista sancionador, de la mediació i altres alternatives.

Aquestes jornades s'inscriuen en el programa formatiu “Benestar, Formació, Territori”, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València, a fi de promoure la reflexió i el debat sobre temes d'interés des de la perspectiva local.

Estan obertes al públic en general de la localitat, que pot matricular-se, gratuïtament, a http://projeccio.uv.es.


 

 

15 de novembre de 2016