Ajuntament de Faura

LA RESOLUCIÓ DE LA PROBLEMÀTICA DEL CAMÍ DE DALT, MÉS A PROP

fb


Aquesta via serà exemple per a la creació d'un catàleg de la Diputació sobre camins intermunicipals que necessiten una actuació immediata

La solució al problemàtic Camí de Sagunt a Les Valls, més conegut com a Camí de Dalt, està més a prop de ser una realitat, ja que serà exemple per a la confecció d'un catàleg de vies comarcals que enllacen més de dues poblacions i que són molt utilitzades, a més de vertebradors del territori. D'aquesta manera, l'estudi que es redactarà servirà perquè cada comarca compte amb el llistat d'actuacions que s'han de portar a terme en camins d'aquesta tipologia. Així ho ha comunicat el Diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, a l'alcalde de Faura, Toni Gaspar. Ambdós, acompanyats per l'alcalde de Benifairó de Les Valls,Toni Sanfrancisco, i diferents tècnics de la Diputació, s'han desplaçat fins al camí per analitzar in situ el tema.

L'alcalde, Toni Gaspar, ha recordat que "l'objectiu després d'haver aconseguit que la Diputació de València s'implicara en la resolució d'aquest problema és que el camí, degut a la seua intermunicipalitat, passe a titularitat i tutela provincial".

L'anàlisi d'aquesta via serà presentat a nivell comarcal de la província i serà, possiblement, en el primer en què s'actue, una vegada s'hagen establert uns criteris sensats i que cobrisquen altres camins de característiques similars d'altres comarques. En definitiva, la proposta és crear un catàleg de camins comarcals intermunicipals que necessiten una actuació immediata.

Després d'haver sigut inclòs en l'agenda de la Diputació de València, que va acordar per unanimitat en el seu Ple realitzar un estudi sobre el camí, aquesta carretera es troba esperant l'execució d'actuacions que planifiquen i programen de manera ben definida la seua correcta adequació. La millora de les seues condicions ha sigut una de les reivindicacions recurrents al llarg de totes les legislatures, però el fet que acabe a Faura i siga propietat de dos termes municipals (1,7 km són de Sagunt; 0,5, de Benifairó i cap de Faura) complica la seua resolució.

23 de febrer de 2017