Ajuntament de Faura

TORNA EL TEATRE AL CARRER, TORNA FAURART

fb


La tercera edició del Festival de Teatre i Arts al Carrer se celebrarà entre els dies 23 i 25 de setembre

Música, dansa, poesia, màgia i, sobretot, teatre, són els principals ingredients del FaurArt, el Festival de Teatre i Arts al Carrer que torna, per tercera vegada, al poble, i que ha estat impulsat pel nostre veí José Bellver, que destaca que “l’objectiu és que se convertisca en un referent cultural del teatre al carrer, com ho són Vila real, Alcoi o Eslida, entre altres”. Aquesta tercera edició es donarà cita els dies 23, 24 i 25 de setembre.

La regidora de Cultura, Consol Duran, ha destacat "l'esforç que continua fent l'Ajuntament per mantindre esta cita amb l'art un any més". "FaurArt ja s'ha consagrat com una de les programacions culturals ineludibles del nostre poble, junt al Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés, que en 2017 celebrarà la seua dècima edició", ha apuntat.

L'Ajuntament serà qui sufrague majoritàriament este projecte, impulsat per l'Associació Cultural Arròs A Banda Part, amb una dotació de prop de 7.000 euros, encara que, com en les edicions passades, també podran col·laborar diversos locals i negocis dels municipis de Les Valls i, fins i tot, particulars que vulguen fer una donació. 

La Plaça de l'Hostal, el Carrer P.R. Monsoriu, la Plaça del Mestre Enric Garcés, la Plaça d'Almorig, el Carrer de la Pilota, el Parc de la Canaleta, la Plaça Major, el Llavaner, i la Plaça del Mercat es convertiran novament en escenaris del festival. De manera que l'art i l'entreteniment tornarà a estar present en cada racó del poble. A més, l'animació itinerant també sorprendrà als vianants.

Any rere any, FaurArt ha anat creixent, tant en nombre d'espectadors com de les companyies que hi han participat. Cal recordar que, en l'edició de 2015, estes suposaren el doble de les de l'any anterior. Pel que fa a la procedència dels artistes que converteixen els carrers de Faura en escenaris durant tres dies, han sigut majoritàriament de València (Sagunt, Port de Sagunt, Manises, L'Alcúdia o Les Valls), però també hi ha hagut grups de Castelló, Terol i Barcelona.
 

6 de setembre de 2016