Ajuntament de Faura

IX CICLE DE MÚSICA VICENT GARCÉS

fb


Comença el pròxim dissabte 2 de juliol.

La plaça de l'Hostal tornarà a acollir una nova edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés. Este Cicle l'organitza des de 2008 l'Ajuntament de Faura, compta amb la col·laboració de la Fundació musical "Joan Garcés Queralt", i s'ha convertit en un referent en l'oferta cultural a l'estiu del nostre poble, des que es gestara durant els actes commemoratius del centenari del naixement del compositor Vicent Garcés.

El cicle és una aposta per a la difusió de la cultura que acosta la bona música a tots els públics i, que enguany comptarà amb quatre actuacions molt atractives que faran les delícies dels assistents durant el mes de juliol, a partir de les 23 h.

Un espectacle de música i teatre obrirà la novena edició del Cicle de Música el pròxim dissabte 2 de juliol. La Companyia de teatre Crit ens proposa l'espectacle Innerland (l'illa de dins), un viatge iniciàtic de cinc músics que, després un aparent naufragi, es troben en una particular illa deserta: l'Illa del Metall.A més, els nostres protagonistes no parlen, es comuniquen entre ells a través del gest i la música, aquest és el seu llenguatge, amb ell, ens entusiasmaran amb versions de fragments de partitures de Debussy, Tchaikovsky, de Gershwin, de Puccini o de Vivaldi. Innerland és una reflexió artística sobre la relació dels músic amb els instruments que els acompanyen, inseparables, al llarg de la seua vida.

El cicle continuarà el dissabte 9 de juliol amb "lia Casanova i La Tendresa"que ens proposen el programa �Al tono corrent�o y loquesco! Bailes, tonadas y romances en la obra de Cervantes, un concertper a soprano, guitarra barroca, viola de gamba i percussió, on es mostrarà la realitat sonora que s'amaga en els textos de Cervantes, un xicotet homenatge per commemorar el IV centenari de Miguel de Cervantes. El programa reviu les danses, roman�os i tons que podem trobar llegint les seues novel·les, comèdies o entremesos, de la mà de grans compositors de l'època (Luis de Mil�, Diego Pisador, Luys de Narvàez, Pedro Guerrero, Gaspar Sanz i Mateo Romero, entre uns altres) i d'altres autors anònims. La selecció musical del programa està principalment basada en el detallat estudi de Miguel Querol Galvald�, La música en l'obra de Cervantes, publicat pel Centro de Estudios Cervantinos.


El dissabte 16 de juliol serà el torn del quintet de vent Spanish Brass Luur Metalls i Pep Botifarra, amb l'espectacle Metalls d'Estil que fusiona el millor del cant d'estil valencià i la música de cambra. La música, basada en coneguts temes del folklore valencià, com per exemple 'L'� d'Aielo', el 'Casament de Maria la Xapa', la 'Malaguenya de Barxeta' o la 'Can�� de Batre', que Pep Botifarra, ha anat recopilant al llarg de la seua trajectòria artística, sonaran adaptades a un context contemporani i en format de música de cambra, arranjada pel saxofonista i compositor Ramon Cardo.

El Cicle baixarà el teló el divendres 29 de juliol amb un homenatge al filòsof universal Ramon Llull, en commemoració del 700 aniversari de la seua mort, de la mà de Capella de Ministrers i Carles Magraner, amb l'espectacle Mediterranuem, l'últim pelegrinatge de Ramon Llull, un viatge musical per la Mediterrània medieval de la mà dels viatges de l'escriptor mallorquí, on Carles Magraner recopila una col·lecció de músiques històriques inèdites i melodies populars que formen part de la tradició medieval. Músiques i músics procedents de totes les ribes del Mediterrani que plasmen en l'escenari el diàleg entre cultures a través d'un element cohesionador i que no entén de fronteres: el nostre llegat musical.

23 de juny de 2016