Ajuntament de Faura

CAMPANYA 'VEURE PER A APRENDRE'

fb


Revisió de la vista per a escolars de 6 a 12 anys.

L'Associació “Visió i Vida” engega la campanya “Veure per a Aprendre”, a escala nacional, amb la finalitat de conscienciar a pares, famílies i professors de la importància que té cuidar la salut visual dels més xicotets, ja que un de cada tres casos de fracàs escolar està associat amb una mala visió.

 

Més d'1.000 òptiques associades participen en aquest projecte, i una d'elles és Optimil Espejuelos de Faura. La campanya de prevenció i conscienciació en salut visual tindrà lloc des del 18 d'abril fins al 31 de maig. On els xiquets entre 6 i 12 anys podran realitzar-se un screening visual gratuït, que servirà per a realitzar el primer estudi d'àmbit estatal sobre quin és l'estat real de la salut visual infantil.

Un screening és una sèrie de proves on es determinarà si l'alumne presenta un problema en la seua visió que pot estar afectant al seu rendiment escolar i al seu desenvolupament. I si l'òptic-optometrista detecta algun possible problema, recomanarà als pares la realització d'un examen visual més complet.


Aquesta prova no substitueix a l'examen visual complet, no obstant açò, confirma una visió normal o l'existència de problemes, que implicarà la realització de més proves per a arribar a un diagnòstic precís. Les dades arreplegades serviran per a la creació del primer estudi d'àmbit nacional sobre l'estat de la salut visual infantil.

25 d’abril de 2016