Ajuntament de Faura

L'OBRA TEATRAL "ESPILL, DE JAUME ROIG" A LA BIBLIO

fb


DIMECRES 6 d'ABRIL, a les 19 h, a la biblioteca.

El pròxim dimecres 6 d’abril, a les 19 h, a la biblioteca, tindrà lloc la representació de l’obra de teatreEspill, de Jaume Roig”, a mans de la companyia Crit, una extraordinària versió teatral d’un dels llibres més representatius del Segle d’Or valencià. Esta activitat ha estat coordinada amb l’IES la Vall de Segó, i forma part de la programació de l’Ajuntament de Viu la biblio.

Espill, de Jaume Roig, és una de les peces més importants de la nostra literatura medieval. Escrita cap al 1460, aquesta narració en vers que entronca amb la tradició misògina europea és reconeguda per la seua gran potència satírica i el virtuosisme dels seus més de 16.000 versos.

L’adaptació teatral de CRIT dona veu i cos als diversos personatges que formen part de l’univers del narrador, modernitzant el llenguatge original però mantenint part de les rimes i el lèxic de la novel·la.

S’interpreten els personatges a ritme de rap i de cançons medievals valencianes, evidenciant determinades actituds d'avui en dia no tan allunyades de les del segle XV. L’obra compta amb dos actors que realitzen diferents personatges.

En paraules de la companyia, “un espectacle molt fresc, divertit i atrevit que ens aproxima a una de les novel·les més brillants i destarifades de la nostra literatura i que posa damunt la taula els conflictes de gènere des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies”.

La companyia CRIT, creada en 2008, de la mà d’Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Vicent Valero, actors i actrius llicenciats o doctors en diverses especialitats humanístiques. Els objectius de CRIT se centren en la divulgació del patrimoni teatral i cultural a través del teatre i en l’establiment d’un pont de comunicació amb les noves dramatúrgies europees contemporànies per a promocionar noves aproximacions al teatre.

La pròxima cita de "Viu La Biblio" serà el 28 d’abril, amb l’escriptor Silvestre Vilaplana que parlarà sobre el seu llibre “Les cendres del cavaller”. Esta activitat també ha estat consensuada amb el departament de valencià de l’IES la Vall de Segó.

29 de març de 2016