Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT TANCA L'EXERCICI PRESSUPOSTARI DE 2015 AMB SUPERÀVIT

fb


El romanent de tresoreria és de quasi als 459.000 euros.

Segons ha informat el Govern municipal en el Ple celebrat el passat 21 de març, l'Ajuntament ha tancat la liquidació del pressupost de 2015 amb superàvit i amb un romanent de tresoreria de 458.963,26 euros.

 

REGULACIÓ DE L'OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA

Al Ple s'ha aprovat per unanimitat, a instàncies d'una proposició d'alcaldia, la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic de terrasses fixes. Pel que fa a les mòbils, continuen exemptes d'esta taxa.

MANTENIMENT D'ACTUACIONS CONTRA LA PROCESSIONÀRIA

Respecte a les mocions presentades pels grups polítics, el Ple ha aprovat per unanimitat la presentada pel PSPV-PSOE referida al manteniment d'actuacions, per part de l'Ajuntament, per a evitar la proliferació de la processionària. Una plaga que afecta principalment els pins. A més, se sol•licitarà a la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural un increment substancial dels recursos tècnics, humans i econòmics per a frena-la o, com a mínim, controlar-la.

CONTRA LA CORRUPCIÓ I EN DEFENSA D'UN CODI DE BON GOVERN

PSPV-PSOE i Junts per Faura han presentat de manera conjunta una proposició en contra de la corrupció, en la línia de la consensuada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), que està sent també implantada en altres municipis. La moció, aprovada per unanimitat, destaca, entre altres acords, l’obligació de reposar els diners públics dels ciutadans, per aquells que han comés el delicte i exigir la retirada dels honors públics en totes les seues modalitats (plaques commemoratives, places, estàtues, condecoracions, etc.) a "les persones condemnades amb sentència ferma". Esta última indicació s'ha afegit a la proposició, després que la Generalitat Valenciana haja instat a retirar els honors en eixos casos concrets, encara que no és el cas de Faura, on no existeixen plaques ni distincions. La proposició també ha instat a impulsar a Faura la redacció d'un codi de bon Govern.

PER L'ALLIBERAMENT DE L'AP7

PSPV-PSOE i Junts per Faura han presentat també de manera conjunta una proposició, aprovada per unanimitat, per tal d'instar al Govern de la Nació perquè, arribat el termini de la concessió de l’AP-7, prevista per al 31 de desembre de 2019, no torne a prorrogar-la i procedisca a l'alliberament dels peatges com més ràpidament possible.

REBUIG A LA CANALITZACIÓ DE L'ÚLTIM TRAM DE LA SÉQUIA MAJOR DE SAGUNT

Una altra de les proposicions que ha rebut el recolzament de tots els partits polítics ha sigut la presentada pel PSPV-PSOE sobre la séquia Major de Sagunt, on s'ha mostrat, una vegada més, el rebuig de l’Ajuntament de Faura a la canalització de l’últim tram de la séquia Major de Sagunt, donat que això suposaria la mort hídrica dels aqüífers naturals que donen la vida a la Font de Quart.

PER LA PROMOCIÓ TURÍSTICA DE LES VALLS

El turisme ha sigut el tema central d'una altra moció presentada pel PSPV-PSOE, qui ha reclamat que s'inste a la Mancomunitat de Les Valls perquè continue treballant amb accions conjuntes als cinc pobles per tal de promocionar turísticament Les Valls. La proposició ha sigut aprovada per unanimitat.

IL•LUMINACIÓ A L'ESTACIÓ DE LES VALLS

Amb el vot unànime dels partits polítics representats a l'Ajuntament, s'ha aprovat la proposició presentada pel PSPV-PSOE per tal d'instar a l'Ajuntament de Sagunt a dotar d'il•luminació el tram d'accés a l'estació de RENFE de Les Valls comprès entre l'inici del pont que salva les vies en la carretera CV-320 i la pròpia estació.

APLICACIÓ DEL MODUL ZERO A L'IRPF DELS AGRICULTORS

PSPV-PSOE i PP han presentat de manera conjunta una proposició sobre agricultura, on es demana, entre altres coses, als ministeris d’Economia, Hisenda i Agricultura, i a la Conselleria d'Agricultura, l'aplicació del mòdul zero en la declaració de l'IRPF corresponent a 2015 a tots aquells agricultors i ramaders que s'han vist afectats per les circumstàncies negatives derivades del clima durant els anys 2015 i 2016, que han derivat en elevats sobrecostos en matèria de regs addicionals. A més, la proposició, que ha sigut aprovada per unanimitat, reclama l'exempció de l'Impost de Béns Immobles (IBI) Rústic per a tots aquells termes municipals de la Comunitat Valenciana que hagen sigut víctimes d'eixes circumstàncies tant en 2015 com en 2016.

ACTUACIONS AL MOLÍ DE LA SENDA DE FAURA A QUARTELL

El PP ha presentat una proposició, per tal que l'Ajuntament de Faura comunique al de Benifairó la necessitat d'apuntalar o prendre les mesures necessàries per a previndre la possible caiguda de la paret de l'antic molí, situat en el terme de Benifairó, que dóna a la senda que va de Faura a Quartell. La moció ha sigut aprovada per unanimitat, després que l'equip de Govern haja proposat afegir verbs de reiteració al text de la moció, donat que ha fet ja esta sol•licitud en múltiples ocasions.

HABILITACIÓ D'UN ESPAI PER ALS GRUPS POLÍTICS A LA WEB DE L'AJUNTAMENT

La proposició de Junts per Faura per habilitar un espai per als grups polítics municipals a la pàgina web de l’Ajuntament ha sigut retirada, perquè la web ja disposa d’un apartat on els grups polítics poden enllaçar a les seues pròpies pàgines web, blogs, o perfils de xarxes socials, i amb el compromís que quan siga remodelada la web municipal, es donarà més visibilitat a este apartat dels partits polítics.

PREVENCIÓ DE L'ASSETJAMENT ESCOLAR

Pel que fa a la proposició de Junts per Faura sobre que l’Ajuntament de Faura estudie dotar-se dels instruments necessaris per a intervenir en la prevenció de l’assetjament escolar, ha estat, a instàncies del grup socialista, reformulada en el sentit que s’inste a la Mancomunitat de les Valls, perquè continue treballant en la prevenció de l'assetjament escolar i que es demanen els recursos pertinents, en cas de necessitar-los, donat que és un assumpte que s’està treballant de manera coordinada des dels Serveis Socials de la Mancomunitat.

OPOSICIÓ A L'ACORD DE LA UE AMB TURQUIA PER A L'EXPULSIÓ DE REFUGIATS

Finalment, el grup Junts per Faura i el PSPV-PSOE han portat una moció d’urgència, recolzada també pel PP, en la qual, a més de mostrar l'oposició de l'Ajuntament de Faura a l'acord de la Unió Europea amb Turquia, també s’adheria al Manifest “Passatge Segur” subscrit per multitud d'organitzacions socials, sindicats i partits polítics de tota Europa.

24 de març de 2016