Ajuntament de Faura

FAURA JA ESTÀ EN FIRA

fb


6 DE DESEMBRE.

El primer diumenge de desembre és sinònim de Fira de Faura, una tradició que any rere atrau a milers de persones de més enllà de la nostra comarca, omplint els carrers de Faura d’il·lusió, d’alegria, de color, d’ambient i d’aromes, assenyalant el pòrtic d’entrada a les celebracions nadalenques.

Les quasi 200 parades distribuïdes al llarg d’un quilòmetre i mig pels carrers Major, Santa Bàrbara i Canaleta, ofereixen els productes típics de l’hivern, torrons i dolços, castanyes, dàtils, fruites seques, etc., o aquells productes típics dels preparatius de les festes del nadal com els joguets, els betlems o els adorns nadalencs.

Com l’any passat, al llarg de tota la Fira hi haurà animació de carrer, a càrrec de la companyia Camí de Nora. Les sessions d’animació seran a les 11 h, a les 12 h, a les 13 h i a les 17 h.

La Fira és un dia de festa on la il·lusió de menuts i grans es pot observar en els seus ulls, un dia on és tradició firar els xiquets, estrenar la roba d’hivern i que els hòmens regalen a les dones o nóvies, la barra, un obsequi molt paregut a la mocadorà.

Els festers tornaran a ser protagonistes en un dia tan assenyalat. Els xics i les xiques que faran la festa el pròxim agost aprofiten el dia de la Fira per a donar-se a conéixer, vendre loteria i rifa. És la posada de llarg dels que seran els grans protagonistes en les Festes Majors de Faura.

Activitats paral·leles

Per a obrir boca, la vespra de la Fira hi ha diferents activitats. D’una banda, els aficionats a la pilota poden gaudir la vespra de la Fira de la quarta edició del campionat Fira de Faura de galotxa, al carrer de la Pilota, organitzat pel Club de Pilota Faura. Les semifinals es jugaran a les 10 h i la final a les 16 h.

D’altra banda, es podrà gaudir,  d’11 a 14 h i de 18 a 21 h, de la Festa gastronòmica organitzada pels Festers del 2016. L'esdeveniment tindrà lloc a la Corbella (C/Major, 54), on es podran tastar tapes elaborades pels festers acompanyades de beguda per 2€.

 

30 de novembre de 2015