Ajuntament de Faura

SEGONA EDICIÓ DE FAURART, ELS DIES 26 I 27 DE SETEMBRE

fb


Es treballa perqué este certamen, junt a l'Exhibició d'Art Urbà i el Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés siguen tres referents culturals del poble

Els carrers de Faura tornaran a omplir-se de teatre, música, dansa, poesia i màgia els dies 26 i 27 de setembre amb la celebració de la II Edició de FaurArt, Festival de Teatre al Carrer. Un projecte que enguany impulsarà l'Associació Cultural Arròs A Banda Part, amb la col·laboració de l'Ajuntament i de la Diputació de València, que faran una aportació de 9.000 euros.

La important aposta que s'ha fet per este festival i pel seu finançament pretén ajudar a aconseguir que siga un referent cultural més del poble, com ja ho és el Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés, que enguany ha celebrat la seua huitena edició. Aixó, una altra proposta que es va posar en marxa l'any passat i que també té el recolzament del Consistori és l'Exhibició d'Art Urbà, que va comptar amb la participació de diferents graffiters.

A l'edició de 2014 de FaurArt, un total de 12 companyies i grups actuaren en diferents espais públics del poble, com les places de l'Hostal, Major, Enric Garcés o del mercat, aixó com al carrer Pere Raimund de Monsoriu, o al creuament dels carrers Miguel de Cervantes-Blasco Ibañez, o als parcs de la Canaleta o de la Rodana. Uns emplaçaments que foren escollits per les seues característiques físiques i estàtiques. El recorregut cap als diferents espais va ser amenitzat per la companyia saguntina La màquina de los deseos..

Entre els artistes que impregnaren d'art els carrers de Faura durant el festival es trobaven les companyies Visitants i A tempo dansa, de Vilareal; La Ninya de Cristal, del Port de Sagunt; La inestable teatre, de Xilxes; Teatre Tracalet Manolita Glup Glup i Projecte Caravana, de Terol; el Gran Mag Magic Luis, de Castellà; Camí de Nora i José Olmos, de Sagunt; o Pere Bodí, de Faura..

Com activitats complementàries va haver un concert amb el grup de rock Besugo, de Massamagrell i la batucada Green Espai, del Port de Sagunt; a més d'un taller de joc dramàtic per als més menuts, a càrrec d'Ainara, de Sagunt. Per la seua banda, l'artista Natalia Ocerin exposà quadres als carrers del circuit i pintà en directe.

10 de setembre de 2015