Ajuntament de Faura

POLIFONIA PROFANA A LA PLAÇA DE L'HOSTAL

fb


Amb l'ensemble Victoria Musicae.

Dissabte 11 de juliol, a les 23 h, 

a la plaça de l'Hostal

La música vocal profana del Renaixement protagonista del pròxim concert del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés el dissabte 11 de juliol, a les 23 h, a la plaça de l’Hostal.

 

El grup Victoria Musicae té com a finalitat la difusió de la música vocal de l’Edat Mitjana, Renaixement i Barroc. Acompanyant l’Ensemble Victoria Musicae estarà la soprano Carmen Botella, especialitzada en la música del renaixement i del barroc, i la percussionista Neus Fontestad. Tots ells dirigits per Josep R. Gil-Tàrrega, que a més de dirigir toca el clavecí.

Victoria Musicae ens ofereix un concert dividit en dues parts. En la primera part ens interpretaran algunes obres de grans compositors madrigalistes inspirades en la poesia de Petrarca, el primer gran humanista, considerat el primer i un dels més importants poetes lírics moderns. El seu perfeccionament del sonet va influir en nombrosos poetes posteriors com ara Garcilaso de la Vega o Quevedo.

En la segona part ens oferiran una selecció de peces del Cancionero de la Sablonara, més conegut com Cancionero de Munich, és de les poques col·leccions musicals que es conserven de la música cortesana espanyola de començaments del segle XVII. Les obres foren compostes per alguns dels compositors espanyols més famosos del seu temps com ara Juan Blas de Castro, Mateo Romero o Álvaro de los Ríos entre altres. Els textos de les cançons es deuen a grans escriptors del Segle d’Or com Lope de Vega.
 
El cicle continuarà el dissabte 18 de juliol amb el quintet de vent Bella et Bestiae, del que forma part el músic local Javier Bonachera, acompanyats del pianista Néstor Zarzoso, que ens oferiran entre altres peces una selecció de “Marinada”, el ballet del compositor Vicent Garcés, i que està basat sobre un argument de poemes de l’escriptor Joan Fuster.
 
9 de juliol de 2015