Ajuntament de Faura

EL MITE D'ARIADNA OBRI EL CICLE

fb


Amb els ballarins Pere Bodí i Alex Guerra i l'arpista Alicia Griffiths Turrillas.

Dissabte 4 de juliol, a les 23 h,

a la plaça de l'Hostal

Dansa, música i mitologia s’entremesclen en l’espectacle que obrirà la huitena edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés el pròxim dissabte 4 de juliol, a les 23 h, a la plaça de l’Hostal.

Els ballarins Pere Bodí i Alex Guerra i l’arpista Alicia Griffiths Turrillas ens ofereixen l’espectacle “Ariadna” una revisió poètica contemporània del mite grec de Teseu i el Minotaure. El popular mite compta la història de Teseu, fill d’Egeu rei d’Atenes, qui va derrotar al minotaure del laberint amb l’ajuda d’una espasa màgica i una madeixa de fil que li va donar la jove Ariadna, filla de Minos rei de Creta.

“Ariadna” és una experiència on la música d’arpa, la dansa i la veu parlen de relacions entre les persones, els seus somnis i els seus temors. Relacions espacials, interpersonals i interdisciplinàries que ens apropen i allunyen a l’illa de Creta, de Faura. Una dona, un fil, un home, un monstre i la lluita dels pobles.

Al llarg de l’espectacle es podran escoltar entre altres fragments la “Danza Oriental” d’Enrique Granados, “Gitana” de Hasselmans o “Sonata en Re major” de Parry.

El cicle continuarà el dissabte 11 de juliol amb el grup Victoria Musicae que ens oferirà el concert “Polifonia profana dels segles XVI i XVII” amb una selecció de peces del Cancionero de Petrarca i del Cancionero de la Sablonara. El grup Victoria Musicae està sota la direcció de Josep R. Gil-Tàrrega i té com a finalitat la difusió de la música vocal de l’Edat Mitjana, Renaixement i Barroc.

 
1 de juliol de 2015