Ajuntament de Faura

L'ESCRIPTOR JOSEP LOZANO A LA BIBLIO

fb


DIVENDRES 24 d'ABRIL, a les 19 h.

Les activitats de Viu a la Biblio continuen en el mes del Llibre. El pròxim divendres 24 d’abril, a les 19 h, a la biblio rebrem la visita de l’escriptor Josep Lozano que palarà sobre el seu llibre “Crim de Germania”. Esta activitat, a l’igual que la del mes de novembre amb l’escriptor Silvestre Vilaplana, ha estat consensuada amb el departament de valencià de l’IES la Vall de Segó, ja que ambos autors són de lectura obligada.
 
Com un joc d’espills enfrontats que mostren fragments d’una mateixa realitat, en Crim de Germania” Josep Lozano ens situa en un moment fonamental de la nostra història col·lectiva per explicar-nos uns fets històrics que es poden llegir, també, en clau molt més actual.
 
Josep Lozano, considerat com l’iniciador de la novel·la històrica valenciana, va aconseguir els premis de novel·la Andròmina 1979 amb “Crim de Germania” (novel·la amb què també ha aconseguit el Premi de la Crítica del País Valencià 1980 i el Premi Serra d’Or del mateix any), el Ciutat d’Alzira del 1990 amb Ribera i el Prudenci Bertrana del 1990 amb “Ofidi”. També ha publicat els llibres de relats “El cavallet de cartró”, “Històries Marginals” i “Laodamia i altres contes”. L’ultima novel·la publicada és “El mut de la campana”.
 
Des de fa un temps es treballa de manera coordinada amb l’IES la Vall de Segó facilitant encontres amb escriptors amb dos objectius, d’un costat fomentar l’hàbit de la lectura i per l’altre possibilitar que l’alumnat puga compartir amb els autors una estona de reflexió i diàleg, a partir del que significa llegir i de la pròpia experiència lectora del convidat.
 

20 d’abril de 2015