Ajuntament de Faura

L'ESCRIPTORA ALICIA GIMÉNEZ BARTLETT A LA BIBLIO

fb


DIVENDRES 17 d'ABRIL, a les 19.30 h.

Les activitats de Viu a la Biblio tornen en el mes del Llibre amb els escriptors Alicia Giménez Bartlett i Josep Lozano. El pròxim divendres 17 d’abril, a les 19.30 h, a la biblio rebrem la visita de la creadora de la coneguda inspectora Petra Delicado i guanyadora de l’últim premi Pepe Carvalho, l’escriptora Alicia Giménez Bartlett.
 
L’última novel·la de la saga Petra Delicado és “Crims que no oblidaré”, una recopilació de nou relats curts. En esta sèrie de relats, el lector troba la inspectora Petra Delicado investigant en un hospital el dia de Nadal, endinsant-se en el món confús de les relacions juvenils en un institut, enfrontant-se al terrible crim d'un tipus térbol socarrat en una sauna...
 
Alicia Giménez Bartlett va rebre el passat febrer el premi Pepe Carvalho per “haver renovat la novel·la policíaca espanyola, aportant-li una perspectiva femenina i feminista que ha resultat pionera en este àmbit. Per haver creat dos personatges de ficció –la inspectora Petra Delicado i el seu inseparable Fermín Garzón- que al llarg de successives novel·les s'han anat consolidant fins a aconseguir un reconeixement propi de les figures clàssiques del gènere, així com difusió internacional".
 
Per als membres del jurat que atorga el premi Pepe Carvalho Alicia és una rellevant autora del gènere negre en la línia de Manuel Vázquez Montalbán, en la memòria del qual es lliura este premi.
 
A més de la novel·les protagonitzades per Petra Delicado, també ha publicat, entre altres, les novel·les "Exit", "Una habitació aliena" (Premi Femení Singular 1997), "Secreta Penélope", "Dies d'amor i enganys" i el gran èxit "On ningú et trobe" (Premi Nadal de Novel·la 2011), que narra la història de la guerrillera dels maquis Teresa Pla Meseguer, més coneguda com La Pastora, una novel·la sobre el redescobriment del nostre passat i la infinita soledat del ser humà.
 
Les seues obres han sigut traduïdes a quinze llengües, amb notables èxits a França, Alemanya, Estats Units i Itàlia.
 
Les activitats de Viu la Biblio continuaran el divendres 24 d’abril, a les 19 h,  amb l’escriptor Josep Lozano que parlarà sobre el seu llibre “El mut de la campana”. Esta activitat, a l’igual que la del mes de novembre amb l’escriptor Silvestre Vilaplana, ha estat consensuada amb el departament de valencià de l’IES la Vall de Segó, ja que ambos autors són de lectura obligada.
 
8 d’abril de 2015