Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT OPTIMITZARÀ L'ESPAI DEL PAVELLÓ MULTIUSOS

fb


La millora de les mesures de seguretat permetrà oferir una oferta esportiva estable

Durant el mes de març, començarà la reforma del pavelló multiusos de Faura, que permetrà no sols ajustar-se al que dictamina la nova legislació d'espais de pública concurrència referent a mesures de seguretat, sinó també millorar i optimitzar la utilització que es fa del seu espai. L'Ajuntament, ha volgut anar un pas més enllà i, aprofitant esta reforma, escometrà tota una sèrie de millores que permetran que les més de 10 diferents activitats esportives que al llarg de l'any es desenvolupen en diferents instal·lacions del municipi passen a realitzar-se ací. A més a més, podrà seguir acollint altres activitats culturals i lúdiques, com ara les presentacions falleres i dels equips de futbol, trobades, etc. L'alcalde, Toni Gaspar, ha declarat que "esta era una assignatura que teníem pendent". "Fins que no hem lligat tots els caps i hem acomplit els requisits previs, com el de la seguretat, no ha sigut possible, però després de estudiar-ho bé i de trobar els recursos necessaris, ha arribat el moment", ha destacat. .

La primera fase de les obres d'este projecte, la redacció del qual va començar ara fa un any, obrirà dues portes més d'emergència, tal i com preveu la llei. Una d'elles eixirà al Camí de l'Infern i l'altra, al pàrking localitzat a la part posterior del pavelló. La iniciativa, en la que es començà a treballar en maig de 2014, permetrà ampliar la capacitat del pavelló, que podrà albergar a un màxim de 1480 persones, en lloc de les 740 anteriors que es veien reduïdes en cas d'instal·lar equip tècnic i de so. Els treballs, que tindran un cost aproximat de 45.000 euros i que seran subvencionats per la Diputació de València, també es centraran en substituir una part del cablejat de la llum per a complir també amb la nova normativa i canviar les bombilles per LED's, entre altres millores menors. D'esta manera, disminuirà el consum elèctric. .

Una vegada acabades estes obres, s'encetarà la segona fase, en la qual s'està treballant ja, i que consistirà en la instal·lació de cortines que dividiran el pavelló en tres zones. Amb esta separació, serà possible realitzar diferents activitats al mateix temps i s'aprofitarà al màxim l'espai. Gaspar ha recordat que "l'Ajuntament cedix diferents instal·lacions per a la realització de les activitats esportives contemplades als cursos de l'EPA, com són el ioga, pilates, zumba, sevillanes, patinatge o activitats per als majors, entre altres". "Esta intervenció al pavelló permetrà traslladar-les totes ací i simultanejar-les sense perill per a ningú", ha indicat.

En eixe sentit, ha apuntat que "la intenció es acabar les obres de la primera i segona fase per a que en el nou curs comencen ja al pavelló multiusos totes les activitats i augmentar l'oferta esportiva al disposar de més instal·lacions". A més a més, ha incidit que "el primer pas ha sigut complir la normativa amb el tema de l'aforament, ja que sense això, cap altra iniciativa pot ser portada endavant". "Ara -ha cotinuat- el pavelló oferirà una oferta esportiva estable".

També a la segona fase es crearà un aula d'esport en la zona de vestuaris i s'habilitarà en la zona superior del pavelló un servici per a persones amb mobilitat reduïda. Quan s'hagen completat estos treballs, arribarà el torn d'intervindre en la pista del pavelló, on s'aplicarà una pintura que millore les condicions actuals. La segona fase tindrà un cost aproximat de 30.000 euros.

Una vegada conclòs este projecte, l'objectiu a curt termini de l'Ajuntament és posar en marxa una oferta esportiva estable i en condicions.
11 de febrer de 2015