Ajuntament de Faura

SANTIAGO POSTEGUILLO A LA BIBLIO

fb


DIVENDRES 6 de FEBRER, a les 19 h, a la biblioteca.

L'escriptor Santiago Posteguillo protagonitzarà la pròxima cita de la programació Viu la Biblio. Serà el pròxim divendres 6 de febrer, a les 19 h, a la biblioteca.
 
Posteguillo parlarà del seu últim llibre, La sangre de los libros (2014), editat per Planeta. Assassinats, suïcidis, duels, condemnes a mort, guerres, eclipsis, vampirs, misteris, judicis… Darrere dels grans llibres s'amaga molta més sang de la qual podríem imaginar. Santiago Posteguillo, referent de narrativa històrica, ens guia en este nou llibre en un magnífic viatge des dels discursos de Ciceró fins a les obres de ciència-ficció d’Asimov per la història més enigmàtica i sorprenent de la literatura universal, a través d'un doble joc amb el lector per mantenir la seua intriga al no desvetllar al principi de cada capítol el nom complet del literat protagonista. D'esta forma, el relat interessa tant al que no sap com al lector més avesat.

Santiago Posteguillo és escriptor, filòleg, lingüista i doctor europeu per la Universitat de València. En l'actualitat exerceix com a professor titular en la Universitat Jaume I de Castelló. Ha escrit més de setanta publicacions acadèmiques que abasten des d'articles de recerca a monografies i diccionaris especialitzats. En 2006 va publicar la seua primera novel·la, Africanus, el hijo del cónsul (2006), primera part d'una trilogia que continua amb Las legiones malditas (2008), Premi Internacional de Novel·la Històrica Ciutat de Saragossa, i La traición de Roma (2009). Esta trilogia, coneguda com la trilogia d’Escipión, ha rebut diversos reconeixements com el Premi de la Setmana de Novel·la Històrica de Cartagena i el Premi de les Lletres Valencianes en 2010.

L'any 2011 comença una nova trilogia sobre Trajano amb la publicació de Los asesinos del emperador, que va quedar finalista en els Premis de la Crítica Literària Valenciana. La trilogia continua amb Circo máximo publicada en 2013, i que és candidata al Premi de la Crítica Literària Valenciana.

En 2012 va publicar La noche en que Frankenstein leyó el Quijote, on l'autor repassa alguns dels enigmes literaris més sorprenents de la història. En 2014 li van atorgar el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino de l'Ajuntament de Barcelona en reconeixement al conjunt de la seua obra.
Booktrailer de La sangre de los libros:
29 de gener de 2015