Ajuntament de Faura

UNA OBRA TEATRAL SOBRE MIGUEL HERNÁNDEZ, PRÒXIMA CITA DE "VIU LA BIBLIO"

fb


DIVENDRES 23 de GENER, a les 19 h, a la biblioteca.

El pròxim divendres 23 de gener, a les 19 h, a la biblioteca, una obra de teatre sobre la vida i obra del poeta Miguel Hernández serà la protagonista de la següent cita de la programació Viu la Biblio.
 
Miguel Hernández, después del odio és una representació teatral de la Companyia el Crit (Companyia de Recerca i Innovació Teatral), ha comptat amb la col·laboració dels hereus de Miguel Hernández. Sorgeix d’un text construït per Daniel Tormo a partir de testimonis històrics, dades biogràfiques i una visió actual de l’obra del poeta d’Oriola.
 
Miguel Hernández, después del odio planteja un viatge a través de la vida i obra del poeta d’Oriola, d’inici a fi, encarnant als personatges i escenificant els fets que d’alguna manera marcaren la seua vida i la seua obra.
 
Un muntatge teatral fresc, dinàmic, sincer i emotiu, de hui, amb música i cançons en directe, i amb una magistral posada en escena, en què els actors Anna Marí, Josep Valero i Daniel Tormo representen cadascuna de les quatre etapes de la vida i l’obra d’este genial poeta, una de les figures literàries més importants del segle XX.
 
“La poesia de Miguel Hernández està lligada a la seua vida. Una vida breu però intensa. Miguel Hernández va ser honest i valent en la seua forma d’entrendre-la i d’entendre l’art. Ambdues coses mereixen ser contades”, assenyalen des de la Companyia el CRIT.
 
Alguns dels personatges que apareixen són els escriptors, Ramón Sijé, Federico García Lorca, Pablo Neruda, Camilo José Cela, Raimundo de los Reyes, Carlos Fenoll, Jesús Poveda i Vicente Aleixandre, la pintora Maruja Mallo, el bisbe Luis Almarcha o la vídua de Miguel Hernández Josefina Manresa.
 
La companyia CRIT, creada en 2008, està formada per actors llicenciats i doctors per la Universitat de València. Els objectius de CRIT se centren en la divulgació del patrimoni teatral i cultural i en l’establiment d’un pont de comunicació amb les noves dramatúrgies europees contemporànies per a promocionar noves aproximacions al teatre.
 
 
Video promocional sobre l'obra de teatre: http://teatrecrit.com/2014/01/15/mas-sobre-miguel-hernandez/
 

19 de gener de 2015