"/>

Ajuntament de Faura

LA POLICIA LOCAL DE FAURA REP CINC EMISSORES DE RÀDIO DIGITAL PER A CONNECTAR-SE A LA XARXA COMDES

fb


L'Ajuntament lamenta les limitacions legislatives que els impedix "millorar més encara" la seguretat del municipi

D'ara endavant, la Policia Local de Faura estarà connectada a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat (COMDES), creada per la Generalitat, gràcies a les cinc emissores que han rebut hui a València per part del conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría. La Xarxa COMDES és una plataforma autonòmica de comunicacions mòbils que permet proporcionar un tractament integral a l'atenció d'emergències, prevenció, rescat i seguretat. D'esta manera, milloren les prestacions i cobertura que tenien els sistemes analògics utilitzats fins ara.

L'alcalde de Faura, Toni Gaspar, que ha assistit al lliurament d'estes emissores, ha declarat que este nou mètode "possibilita que la nostra policia estiga connectada de manera automàtica no sols amb la policia autonòmica, sinó també amb Guàrdia Civil, servicis sanitaris, ambulàncies, etc. i permet que estiguen sincronitzats davant qualsevol cas d'emergència". "Des d'este moment, estem en contacte amb tots els cossos de seguretat i emergències de la resta de la Comunitat Valenciana i això suposa un gran avanç en esta important àrea" , ha recalcat.

El projecte COMDES, que està inclòs en el Pla Estratègic Valencià de Telecomunicacions Avançades (PEVTA) de AVANTIC, consisteix en el subministrament, instal•lació, desplegament, gestió tècnica i manteniment de la Xarxa Corporativa de Comunicacions Mòbils Digitals d'este àmbit.

Amb estes cinc emissores, l'Ajuntament podrà oferir un millor servei pel que fa a la seguretat i la gestió d'emergències, ja que disposarà d'una moderna i fiable xarxa de comunicacions.

OBJECTIU: SEGURETAT I PREVENCIÓ D'EMERGÈNCIES LES 24 HORES

Gaspar ha indicat que "amb la connexió a la Xarxa COMDES, l'Ajuntament dóna un pas més en el que ha sigut l'objectiu d'esta legislatura: oferir un servei d'atenció i prevenció d'emergències i seguretat durant les 24 hores del dia". "El nostre objectiu és millorar més encara este servei", ha apuntat. Tanmateix, ha lamentat que, "en aplicació del Reial Decret-Llei 20/2011, de 30 de desembre, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per a la correcció del dèficit públic, s'ha congelat l'oferta de treball públic". "Hem millorat en efectius, dotació i material per a la seguretat del nostre poble, però tenim restriccions per banda del Govern central per a poder augmentar el personal", ha destacat. "No ens permeten incrementar les places -ha continuat- i, això ens impedeix arribar a les 24 hores".

En eixe sentit, ha criticat que el Govern central tracte "a tots els ajuntaments per igual". "L'Ajuntament de Faura ha complit amb tots els criteris exigits, amb el termini de pagament a proveïdors, ha demostrat la seua responsabilitat i, malgrat això, no ens deixen ser majors d'edat", ha asseverat.

15 de gener de 2015