Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT ENCETA EL PROJECTE D'AMPLIACIÓ I INSONORITZACIÓ DE LA SALA D'ESTUDI DE LA BIBLIOTECA

fb


El veïnat podrà aportar les seues suggerències i idees a la proposta de reforma inicial

La biblioteca de Faura s'ha convertit, gràcies a les iniciatives de l'Ajuntament, en un espai multidisciplinar i viu, on s'han organitzat més de 30 actes en els últims tres anys. Ara, el Consistori vol fer un pas més enllà i millorar els serveis que ofereix als veïns del poble. Amb eixe objectiu, s'ha encetat el projecte d'ampliació i insonorització de la sala d'estudi, que és utilitzada, no només pels estudiants del mateix municipi, sinó també pels d'altres pobles de Les Valls.

La regidora de Cultura, Consol Duran, ha indicat que "el que es pretén és que es puguen compatibilitzar totes les activitats que tenen lloc a la biblioteca, que cada vegada té més usos i més vida". Duran s'ha congratulat per la bona acollida que han tingut totes les iniciatives que s'han portat a terme a la biblioteca i ha destacat que "és un lloc on anar a llegir i a estudiar, però també un espai on es promou el debat, la cultura i el teatre".

A més, amb la intenció de donar forma a la proposta sorgida de l'Ajuntament, els veïns del municipi podran aportar les seues idees i suggerències per a millorar el projecte inicial. "Volem escoltar les necessitats dels seus usuaris, el que troben a faltar en estos moments", ha apuntat.

GRAN ÈXIT DE 'VIU LA BIBLIO'

La biblioteca de Faura, des de la seua obertura l’any 2006, s’ha convertit en un espai de trobada tant per a públic infantil com a adult. Per a incidir en eixes característiques, va nàixer al 2014 Viu la Biblio, un programa estable i permanent, iniciativa de la Regidoria de Cultura, per a oferir cada mes activitats dirigides tant als adults com als més menuts. Una proposta que ha tingut "un gran èxit i una molt bona acollida entre els veïns", segons ha comentat la regidora de Cultura. Per això, Viu la Biblio continuarà durant l'any 2015 i pròximament es presentarà la nova programació.

El passat any, el públic adult va poder gaudir de la presentació de diverses obres i tingué oportunitat de conéixer els seus autors. Així, el poeta de Faura Josep Ribera, amb motiu del Dia de la Biblioteca, presentà la seua última obra, "Voràgine", amb la qual va guanyar el XV Premi Jaume Bru i Vidal de Poesia-Ciutat de Sagunt. Al mes de novembre, Silvestre Vilaplana va parlar del seu llibre "Les cendres del cavaller" i durant el mes de desembre, la poetessa Begonya Mezquita va presentar "Parlen els ulls".

Pel que fa al més menuts, també gaudiren de nombroses activitats basades en manualitats, titelles i contacontes.

14 de gener de 2015