Ajuntament de Faura

FAURA, PUNT DE TROBADA DE LES PUNTAIRES

fb


Més de 550 puntaires demostraran els seus treballs el DIUMENGE 14 de DESEMBRE.

La trobada de puntaires que se celebrarà el pròxim diumenge 14 de desembre ha superat totes les expectatives. Més de 550 puntaires de pobles de València i de Castelló ompliran la plaça mestre Enric Garcés i els carrers Joaquim Rodrigo i Joan Garcés.
 
Les puntaires demostraran al públic assistent els seus treballs i la tècnica que fan servir per fer anar els boixets amb què creen les delicades puntes de coixí. Unes filigranes que tot el públic que s’acoste podrà admirar. A més, també es podran adquirir productes relacionats amb l’encaix de puntes en els llocs de venda instal·lats.
 
L’objectiu de la trobada, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de les puntaires del poble, és donar a conéixer esta centenària tècnica d’encaix de boixets molt arrelada al nostre poble i que requereix habilitat, tècnica i paciència, així com esdevenir un bon moment per intercanviar experiències, trucs i materials entre les participants.
 
Assistiran puntaires de: Faura, Quart de les Valls, Benifairó de les Valls, Algar del Palància, Alfara de la Baronia, Sagunt, Port de Sagunt, Almenara, Alfara del Patriarca, Sant Antoni de Benaixeve, Soneja, Navaixes, Puçol, Meliana, la Vall d’Uixó, Aldaia, Silla, Nules, Borriol, Massamagrell, Almassora, Castelló, Grau de Castelló, Sogorb, Nules, Xirivella, Pobla de Farnals, Vila-real, Altura, Moncofa, Xilxes, Alaquàs, Requena, Macastre, Alfafar, Benicàssim, Viver, Santa Magdalena del Polpis, València, Les Alqueries, Jérica, Oropesa, Benaguasil i Paiporta.
 
9 de desembre de 2014