Ajuntament de Faura

FAURA JA ESTÀ EN FIRA

fb


7 DE DESEMBRE.

El primer diumenge de desembre és sinònim de Fira de Faura, una tradició que any rere atrau a milers de persones de més enllà de la nostra comarca, omplint els carrers de Faura d’il·lusió, d’alegria, de color, d’ambient i d’aromes, assenyalant el pòrtic d’entrada a les celebracions nadalenques.
 
Les quasi 200 parades distribuïdes al llarg d’un quilòmetre i mig pels carrers Major, Santa Bàrbara i Canaleta, ofereixen els productes típics de l’hivern, torrons i dolços, castanyes, dàtils, fruites seques, etc., o aquells productes típics dels preparatius de les festes del nadal com els joguets, els betlems o els adorns nadalencs. Com a novetat, al llarg de tota la Fira hi haurà animació de carrer, a càrrec de la companyia Camí de Nora.
 
La Fira és un dia de festa on la il·lusió de menuts i grans es pot observar en els seus ulls, un dia on és tradició firar els xiquets, estrenar la roba d’hivern i que els hòmens regalen a les dones o nóvies, la barra, un obsequi molt paregut a la mocadorà.
 
Els festers tornaran a ser protagonistes en un dia tan assenyalat. Els xics i les xiques que faran la festa el pròxim agost aprofiten el dia de la Fira per a donar-se a conéixer, vendre loteria i rifa. És la posada de llarg dels que seran els grans protagonistes en les Festes Majors de Faura.
 
A més, a la plaça mestre Enric Garcés els dies 6 i 7 es podrà visitar la Fira turística del Patronat de Turisme de la Diputació de València, que oferirà informació sobre l’oferta i atractius de la província de València a través de publicacions com ara guies, cases rurals, museus, rutes turístiques, senderisme, gastronomia, turisme actiu o allotjaments. A més hi hauran expositors de gastronomia amb embotits Isidora d’Utiel i formatges de la Granja Rinya, així com artesania en joies, bosses de mà i complements. I el dia de la Fira demostració de cocteleria.
 
3 de desembre de 2014