Ajuntament de Faura

FAURA SERÀ UN DELS ESCENARIS DEL TERCER CONGRÉS D'ESTUDIS DEL CAMP DE MORVEDRE





fb


Fins al dia 27 de novembre els interessats en assistir poden inscriure's abonant una quota que oscil·la entre 10 i 15 euros

El pròxim dissabte 29 de novembre, la biblioteca de Faura acollirà la celebració  de diferents ponències i l'acte de cloenda del Tercer Congrés d'Estudis del Camp de Morvedre, organitzat pel Centre d'Estudis del Camp de Morvedre, que enguany celebra 25 anys.
 
El Congrés, que compta amb la col·laboració de la Mancomunitat de Les Valls, pretén contribuir a difondre un recull de treballs de recerca i investigació que molts investigadors, estudiosos i persones interessades en els diversos aspectes de la història comarcal han elaborat dins de tres àrees temàtiques: Historia i Patrimoni; Llengua, Literatura i Art; i Patrimoni Natural, Economia i Territori.
 
En el cas de Faura, la primera conferència serà a les 10:30 hores del matí i correrà a càrrec de l'arquitecte i professor de la Universitat Politècnica de València José Luis Nebot Herrero, qui parlarà de Territori i paisatge. Després, es donarà pas a les comunicacions presentades. Ja de vesprada, a les 17:'00 hores, José Melchor Montserrat, Doctor en Història Antiga i Director del Museu Arqueològic Municipal de Borriana, presentarà la conferència "Estructura urbana en el Saguntum Imperial". Posteriorment, i una vegada llegides les comunicacions, tindrà lloc l'acte de cloenda. Serà a les 19:30 hores.
 
En la sessió de matí les comunicacions presentades seran les següents: "La casa Romeu: Estudi constructiu, patològic, estructural i proposta d'intervenció", per Mireia Andrés Andrés; " Dinàmica econòmica de les àrees d'antiga industrialització en l'espai mediterrani", per Juan Ramón Bono Gallego; " Intervenció en la Torre de l'Homenatge del Castell de Torres Torres", per Juan Corbalán de Celis; "La implementació de la Llei d'Instrucció Pública de 1857 a Segart", per José Ramón Carbonell Rubio; y "Capbreus de l'Almoina d'En Conesa en la vila i terme de Morvedre en 1471-1472", per Josep Martínez Rondan.
 
Per la seua banda, a la sessió de vesprada es llegiran les comunicacions: "Les Confraries de la Sang: extensió, vitalitat i onomàstiques", de Josep Dionís Martínez Martínez; " El bou ibèric de Sagunt", de Sergi Arrando i José M. Palomar; y " Partides del terme d'Algímia", d'Elios Borja Cortijo.
 
Qualsevol persona interessada en el Congrés pot assistir, ja siga presentant una comunicació o com a espectador, formalitzant la seua inscripció amb el abonament d'una quota que, en el cas dels Socis del Centre és de 10 euros. La mateixa que per als estudiants que ho acrediten. La resta d'interessats hauran de fer efectiu el pagament de 15 euros. El termini d'inscripcions acaba el 27 de novembre i cal remetre la butlleta d'inscripció a 3r Congrés d'Estudis sobre El Camp de Morvedre. Apartat de Correus 178. 46500 Sagunt.
 
 
 
21 de novembre de 2014