Ajuntament de Faura

SILVESTRE VILAPLANA, PRÓXIMA CITA DE "VIU LA BIBLIO"

fb


DIJOUS 20 de NOVEMBRE, a les 19,30 h, a la biblioteca.

El pròxim dijous 20 de novembre, a les 19.30 h, a la biblioteca, Silvestre Vilaplana i la seua obra més coneguda, Les cendres del cavaller, protagonitzaran la següent cita de la programació Viu la Biblio. Un encontre que se centrarà en la primera biografia novel·lada de Joanot Martorell: una obra que ha apropat al gran públic l’autor fonamental del segle d’or de la nostra literatura i on la realitat i la ficció s’entrellacen amb enginy i eficàcia.
 
Silvestre Vilaplana, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant i professor de secundària, ha conreat la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. És autor de Joanot Martorell. Un cavaller sense fronteres, una biografia il·lustrada de l’autor de Tirant lo Blanc que aporta una visió pròxima i acurada de la vida de l’escriptor, i de L'estany de foc, Premi Blai Bellver de Narrativa Ciutat de Xàtiva. Vilaplana és també un autor reeixit dins l’àmbit de la literatura infantil i juvenil, amb èxits com Els dimonis de Pandora. Amb El quadern de les vides perdudes, ha guanyat el Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa.
 
Les cendres del cavaller, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2003 i Premi de la Crítica Serra d’Or 2006, narra en primera persona la vida, tan intensa i apassionant com dissortada, de Joanot Martorell: la lluita per conquerir Nàpols al costat d’Alfons el Magnànim, les conseqüències del seu caràcter impulsiu i guerrer, les intrigues viscudes com a conseller del príncep de Viana o els seus actes fora de la llei a València, a més de les relacions amb el cunyat, Ausiàs March, i amb Roís de Corella.
 
 
17 de novembre de 2014