Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT DE FAURA FIRMA UN CONVENI AMB ESCOLA VALENCIANA PER A LA CAMPANYA DE CINEMA A L'ESCOLA

fb


El Consistori contribuirà al finançament d'aquesta iniciativa per a promocionar el valencià als centres educatius amb 300 euros

L’alcalde de Faura, Toni Gaspar, i el president d’Escola Valenciana, Federació d’Associacions per la Llengua, Vicente Moreno, han firmat un conveni de col·laboració, pel qual el municipi de Les Valls posarà en marxa la campanya de Cinema a l’Escola, basada en la projecció de pel·lícules en valencià. D’aquesta manera, les dues institucions treballaran conjuntament en aquesta activitat, que arriba cada tardor a les sales de cinema de moltes poblacions valencianes per a promocionar la llengua i oferir als joves les novetats cinematogràfiques del moment amb el segell de versió valenciana. Segons Gaspar, és una campanya “molt interessant”, ja que “d’una manera didàctica i entretinguda promovem la nostra llengua, el valencià, als centres educatius”.
 
Per tal d’executar l’activitat a Faura, l’Ajuntament, mitjançant el Departament d’Educació, contribuirà al seu finançament amb una dotació de 300 euros. A més, s’encarregarà de coordinar i difondre aquesta activitat a les escoles del municipi i de preparar la sala d’exhibició necessària. En referència a aquestes aportacions, l’alcalde ha incidit en que “el sector audiovisual valencià va sofrir i molt amb el tancament de Canal 9, l’única televisió pública i en valencià que teníem”. “D’ací la importància de campanyes com la de Cinema a l’Escola –ha continuat-, amb les que ens retrobem amb la nostra llengua a les pantalles i el que ens recorda que el valencià continua viu més enllà dels nostres carrers i que hem de treballar per normalitzar-ho”.
 
Per la seua banda, Escola Valenciana, que encetà aquesta campanya de cinema en valencià a l’escola l’any 2005, s’encarregarà dels recursos humans i econòmics per a la coordinació i col·lecció de les pel·lícules. També, haurà de contactar amb les distribuïdores i les empreses de projecció, i preparà diversos dossiers pedagògics sobre les pel·lícules, donat que cada pel·lícula ve acompanyada d'una fitxa didàctica que permet treballar-la posteriorment a l'aula i fomentar així el coneixement de diferents aspectes del llenguatge cinematogràfic entre els i les escolars.
 
 
 
12 de novembre de 2014