Ajuntament de Faura

UN TOTAL DE 25 PERSONES HAN REALITZAT TREBALLS EN BENEFICI DE LA COMUNITAT A FAURA DES DE 2011

fb


Per tal de commutar les sentències, l'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l'Organisme Autònom de Treball i Prestacions Penitenciàries

Des que es va iniciar l’actual legislatura, l’any 2011, 25 persones han pogut commutar les seues sentències, majoritàriament per infraccions de trànsit, per treballs en benefici de la comunitat que han desenvolupat a Faura. Aquestos treballs, que no estan remunerats, no substituïxen llocs de treball ni competixen amb el mercat laboral. A més, són supervisats per l’Administració Penitenciària.
 
Per al compliment d’aquesta mesura, que té una finalitat reeducativa, exemplarizant i integradora, l’Ajuntament de Faura va signar un conveni de col·laboració amb l’Organisme Autònom de Treball i Prestacions Penitenciàries. A més, ha contemplat en les ordenances locals la substitució de les sancions econòmiques per aquestos treballs en benefici de la comunitat.
 
Aquest tipus d’iniciativa busca ser d’utilitat pública, de manera que l’infractor faça alguna cosa útil i profitosa per a la societat. Per això, pot consistir en tasques de reparació dels danys causats o de suport i assistència a les víctimes. També pot constar de tallers o programes formatius o de reeducació, laborals, culturals, d’educació vial, sexual i altres similars, en els quals deurà participar la persona sancionada.
 
 
 
 
 
6 de novembre de 2014