Ajuntament de Faura

L'AJUNTAMENT IMPULSA AMB "VIU LA BIBLIO" UN PROGRAMA ESTABLE D'ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA

fb


La iniciativa continuarà donant vida a un espai que des de 2006 s'ha convertit en escenari de concerts, conferències, firmes de llibres i diferents commemoracions

En els últims tres anys, l’Ajuntament de Faura ha organitzat a la biblioteca municipal més de 30 actes amb l’objectiu de convertir-la en un espai multidisciplinar i viu. Per a incidir en eixes característiques i dotar-la d’un programa estable i permanent naix “Viu la Biblio”, una iniciativa de la Regidoria de Cultura que oferirà cada mes activitats dirigides tant als adults com als més menuts. “Volem promoure la lectura entre grans i xicotets, però també donar vida a la biblioteca de manera continuada”, segons explica la regidora de Cultura, Consol Duran. Així, ha destacat que “la idea és que la sala municipal de lectura siga un espai que aprope la lectura i la cultura als veïns, però també el teatre, el debat, i les presentacions literàries, entre altres activitats”, ha declarat.
 
Pel que fa al públic adult, la programació serà trimestral i constarà d’un acte al mes. El primer d’ells tingué lloc divendres passat, quan el poeta de Faura Josep Ribera, amb motiu també del Dia de la Biblioteca, presentà la seua última obra, “Voràgine”, amb la qual va guanyar el XV Premi Jaume Bru i Vidal de Poesia-Ciutat de Sagunt. Ribera va estar acompanyat pel també poeta Manel Rodríguez-Castelló i la regidora de Cultura.
 
La programació continuarà el 20 de novembre, quan Silvestre Vilaplana presente el seu llibre “Les cendres del cavaller”. L’última activitat del trimestre, el pròxim 12 de desembre, tornarà a tindre a la poesia com a protagonista. En aquest cas, la de Begonya Mezquita.
 
D’aquesta manera, “Viu la Biblio” incidix en el concepte de “contenidor cultural”, on des de 2006 s’han celebrat concerts, conferències, firmes de llibres i diferents commemoracions. De fet, el pròxim 29 de novembre, serà l’escenari de la cloenda del Tercer Congrés d’Estudis del Camp de Morvedre.
 
Pel que fa al més menuts, també podran gaudir de nombroses activitats del seu interés. Especialment per a ells s’organitzaran tallers d’animació lectora, però també de manualitats o, inclús, espectacles de titelles, que foren precisament les encarregades d’iniciar el “Viu la Biblio” per al públic infantil. La companyia de teatre “La Inestable”, que ja actuà amb gran èxit al FaurArt, representà l’obra “Juanito y la tarta” el passat dia 23, també emmarcada en els actes pel Dia de la Biblioteca, 24 d’octubre.
 
Una nova cita està reservada per al públic infantil el pròxim 30 d’octubre, quan s’oferirà a la biblioteca un taller de manualitats amb la temàtica de Halloween.
 
LA BIBLIOTECA, UN ESPAI DE TROBADA, ESTUDI I CELEBRACIÓ
La biblioteca de Faura, des de la seua obertura l’any 2006, s’ha convertit en un espai de trobada entre lectors i autors, però també de celebració de dates destacades. Així, el passat 9 d’octubre, fou l’escenari d’una lectura pública del Tirant Lo Blanch, que va anar a càrrec dels veïns del poble. A més, els més xicotets també celebraren el Dia de la Comunitat Valenciana a la biblioteca, confeccionant un mural commemoratiu.
 
D’altra banda, també disposa d’una sala d’estudis, que en època d’exàmens amplia el seu horari, per tal d’oferir un lloc on els alumnes puguen concentrar-se i estudiar en un espai silenciós i sense distraccions.
 
En definitiva, les iniciatives que ha acollit i acull la biblioteca són molt variades. Des d’ací, l’Ajuntament ha volgut fomentar l’interés per la lectura, com a activitat educativa i lúdica, estimular la imaginació i, inclús, exercitar la memòria i la capacitat d’improvisació.
 
 
 
 
 
 
 
29 d’octubre de 2014