Ajuntament de Faura

MÉS DE 300 ALUMNES DE L'UPV ANALITZEN L'ARQUITECTURA I URBANISME DE LES VALLS

fb


Els estudiants treballaran, entre altres coses, en el projecte d'un càmping sostenible a Faura

Des del passat mes de setembre més de 300 alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València estan estudiant i analitzant les possibilitats urbanístiques de la Mancomunitat de Les Valls. A través de set assignatures i sota la direcció de set professors, els universitaris, de segon a cinqué curs d’Arquitectura, estudiaran el paisatge, el territori i l’actual urbanisme dels cinc pobles de Les Valls i proposaran noves actuacions a l’entorn.
 
Les màteries que conformen el temari aprofundixen en la urbanística, l’urbanisme sostenible, l’urbanisme i el medi ambient i els buits urbans. A més, una de les assignatures correspon a un taller de projectes, urbanisme, territori i paisatge.
 
La Mancomunitat de Les Valls ha sigut seleccionada per a aquest curs perquè “té interés per a totes les assignatures”, segons ha explicat Paloma Martín Velasco, una de les professores. “Tots aquestos pobles han crescut, però conservant la seua identitat”, ha apuntat. Així, ha incidit en que els cinc pobles disposen de “característiques molt importants” per a les assignatures que s’impartixen, entre les que ha destacat els paisatges amb aiguamolls, tarongers i muntanyes, i el mar molt a prop.
 
VISITES PER A ANALITZAR A PEU DE CARRER L’URBANISME
Els estudiants, que actualment es troben en la fase d’anàlisi, hauran de visitar la Mancomunitat per tal de recórrer els seus carrers i conéixer de primera mà quina és la seua arquitectura i urbanisme. De fet, alguns ja s’han desplaçat en tres ocasions a algun dels municipis per a començar l’estudi.
 
Pel que fa a Faura, l’assignatura “Urbanisme 2” preveu, com a treball, un projecte de recomposició del límit este, i la de “Urbanisme i Medi Ambient” proposarà als alumnes que redacten un projecte d’un càmping sostenible al municipi.
 
Una vegada acabat el curs i després que els alumnes hagen presentat tots els seus projectes, cap a l’octubre de l’any que ve, s’organitzaran dos exposicions (una, a algun municipi de Les Valls, i una altra a la Universitat Politècnica de València) per a presentar quins han sigut els estudis que s’han portat a terme. A més, s’editarà un llibre amb els millors treballs dels estudiants i les conclusions del professorat.
 
 
 
 
 
 
22 d’octubre de 2014