Ajuntament de Faura

JOSEP RIBERA I LA SEUA "VORÀGINE" A LA BIBLIOTECA

fb


DIVENDRES 24 d'OCTUBRE, a les 19,30 h, a la biblioteca.

El pròxim divendres 24 d'octubre, dins les activitats programades per a commemorar el Dia de la Biblioteca, el poeta del nostre poble, Josep Ribera, presentarà la seua obra poètica, entre la qual es troba “Voràgine”, amb la qual va guanyar el XV Premi Jaume Bru i Vidal de Poesía-Ciutat de Sagunt. L'acte, que començarà a les 19,30h, comptarà amb la presència del també poeta Manel Rodríguez-Castelló.
 
Josep Ribera, una de les veus poètiques valencianes de la seua generació més original, es va estrenar en 1994 amb Alba lasciva, a la qual li va seguir Els espadats de Morris Jesup (2000) i Plenamar (2003),  Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés de l’Ajuntament de Burjassot.
 
Voràgine, la seua última obra (2013), és un llibre ple d’homenatges, per una banda a la literatura amb la qual ens invita a jocs intertextuals, per una altra a alguns personatges que admira i li són referents morals i polítics, i finalment a una geografia molt concreta que conforma, en part, el marc de la seua existència. En definitiva, un llibre elaborat a consciència, intens, original, contundent, en el qual el compromís individual amb la vida es conjuga i barreja amb un compromís col·lectiu per la dignitat de la vida de tots, com també és un crit en defensa de la llibertat de la societat en què viu.

L’activitat s’emmarca dins de les activitats programades per commemorar el Dia de la Biblioteca, 24 d’octubre, així com dins de la nova programació d’activitats a la biblioteca, destinades tant per a públic infantil com per a públic adult, sota l’eslògan de “Viu la Biblioteca”.

 
17 d'octubre de 2014