Ajuntament de Faura

EL PLE REBUTJA LA CANALITZACIÓ DEL PALÀNCIA





fb


També aprova una moció de millora de la gestió de l'arxiu municipal, i mostra el seu suport al poble palestí i al sector industrial i al futur de BOSAL a la nostra comarca.

El ple de l’Ajuntament de Faura va aprovar per unanimitat, rebutjar, com ha sigut històricament, la canalització de l’últim tram del riu Palància, a proposta del grup municipal socialista, ja que això suposaria la mort hídrica dels aqüífers naturals que donen la vida a la Font de Quart.
 
Esta proposició naix arrel de les darreres notícies aparegudes en premsa en les que el president de la Séquia Major de Sagunt, Ximo Pons, regidor de Canet per Compromís, reclamara la canalització de l'aigua del pantà del Regajo fins a Sot de Ferrer perquè allí enllace amb el canal de la Séquia Major. De dur-se endavant esta mesura suposaria la disminució, i inclús la desaparició de les filtracions cap als aqüífers naturals que donen vida a la Font de Quart i als estanys d’Almenara.
 
També es va aprovar, per unanimitat, l’altra proposició del grup socialista, en què  s’instava a l’Ajuntament de Faura perquè porte endavant un pla d’actuació i dote, dins de les seues possibilitats, dels recursos materials i humans necessaris a l’arxiu municipal per donar cabuda a tota la documentació arxivística existent en les adequades condicions de conservació i arxiu, donant així un pas més per dur endavant tasques de millora de la gestió de l’arxiu municipal, després de la inversió feta per tindre unes prestatgeries mòbils per aprofitar al màxim l’espai de magatzematge.
 
D’altra banda, el Ple va mostrar el seu suport al poble palestí a través d’una declaració institucional, en la línia de l’aprovada a les Corts, on l’Ajuntament de Faura recolza “els esforços que es duguen endavant per a contribuir a construir un ordre internacional just sota el suport de la legalitat internacional”.
 
En la declaració institucional es posa l'accent en “el dret de tornada de les persones i comunitats a les terres i cases de les quals van ser expulsades”, així com l'exigència a Israel perquè “respecte els drets humans de palestins i palestines”. També es mostra “el més ferm compromís amb els drets inalienables de la persona, amb la llibertat i amb el més ple dret a la dignitat humana”. Finalment, es feia una crida “a una resolució negociada del conflicte” que acabe amb la barbàrie que s'està vivint en la zona.
 
El Ple, també va aprovar una moció d’Alcaldia, que venia a proposta del Comité d’empresa de Bosal, pel qual s’ha adoptat un compromís en defensa del teixit industrial i productiu de la comarca. Així com, que es faça una actuació conjunta de l’Ajuntament de Sagunt amb els governs autonòmic i de la nació perquè promoguen la negociació i la recerca de solucions amb el Grup BOSAL que garantisquen el futur i el manteniment de les instal·lacions a la nostra comarca.
 
 
 31 de juliol de 2014