Ajuntament de Faura

EL CICLE DE MÚSICA ARRIBA A LA RECTA FINAL





fb


Un recorregut per la música de cambra de Mozart i pel Renaixement tancarà el Cicle.

Divendres 1 d'agost i dissabte 2 d'agost, a la plaça de l'Hostal, a les 23h.
 

DESCARREGAR PROGRAMA SETENA EDICIÓ 

La setena edició del Cicle de Música arriba a la recta final. El pròxim divendres 1 i dissabte 2 d’agost, un concert de música antiga i un altre de música renaixentista tancaran la setena edició, a la plaça de l’Hostal, a partir de les 23 h.
 
El concert de música antiga, divendres 1 d’agost, correrà a càrrec del grup Teatre Instrumental. El Teatre Instrumental, un dels conjunts de música antiga més destacats i singulars apareguts els darrers anys al nostre país, ens oferix una nova manera d'acostar-nos a la música clàssica, tocant amb còpies d'instruments d'època, seguint criteris musicals basats en la pràctica de finals del segle XVIII, i comptant amb el prestigiós clarinetista italià Lorenzo Coppola actuant com a mestre de cerimònies. Acompanyant a Coppola estaran Álvaro Iborra, Carlos Cerrada i Joan Calabuig, de Quartell.
 
Teatre Instrumental vol fugir  dels cànons del concert convencional i oferix un programa que ajude a fer volar la imaginació. Per posar de manifest esta relació, es dóna al públic eines que ajuden a entendre el llenguatge musical de l’època clàssica (amb breus explicacions per part dels músics). D’esta manera, l’espectador, mitjançant la imaginació, crearà la seua pròpia versió dels fets, convertint les obres instrumentals en autèntiques òperes narrades a través de la música. I els intèrprets passen a ser personatges teatrals que dialoguen, no només entre ells, sinó també amb el públic assistent.
 
El concert que ofereixen sota el títol “Una velada a casa Jacquim” farà un recorregut per la música de cambra de Mozart i dels seus amics a la Viena de 1780, com el clarinetista Anton Stadler, el compositor C.P.E. Bach o el compositor valencià d’òperes, Vicent Martí i Soler, conegut com el “Mozart valencià” o el “Martini lo Spagnolo”. També interpretaran un arranjament per a cornis di bassetto d’una de les Cinc cançons valencianes de Vicent Garcés Queralt, “Cançó antiga”.
 
El Trio de cambra “La Liberazone” tancarà el Cicle el dissabte 2 d’agost, format per la faurera Andrea Adsuara, que farà sonar les flautes de bec; Robert Cases, amb la viola de mà i la guitarra renaixentista; i la soprano Araceli Batalla; acompanyats pel percussionista Onofre Serer.
 
La Liberazione farà un recorregut per la música del Renaixement, una música que no ha tingut la difusió d’altres èpoques posteriors, però que és d’una bellesa, d’una frescura, i amb una energia i una quantitat de matisos i d’emocions desconegudes pel públic que acaba captivant-lo.
 
En la primera part oferiran una selecció de peces d’alguns dels compositors i violistes espanyols com Lluis de Milà, Alonso de Mudarra, Miguel de Fuenllana i Diego Pisador. Mentre que a la segona part oferiran una xicoteta selecció del Cançoner del Duc de Calàbria, un compendi de peces musicals tals com nadales d'època renaixentista i del Cancionero de Palacio, un dels principals llegats artístics que han quedat de l'època dels Reis Catòlics.
 
28 de juliol de 2014