Ajuntament de Faura

INTERCANVIS MUSICALS 2014

fb


DIVENDRES 11 de JULIOL, a les 22.30 h, al pati de les ESCOLES.

La Societat Joventut Musical de Faura (SJMF) participa en un intercanvi musical amb la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls, que tindrà lloc el divendres 11 de juliol, a les 22.30 h, al pati de les escoles de Faura. El concert a Quart de les Valls serà el diumenge 13 de juliol, a les 19.30 h.
 
Aquests intercanvis, que està organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, tenen com a principal objectiu la promoció musical i la interrelació entre les diferents societats musicals de la Comunitat Valenciana. Sols poden participar bandes federades.
 
El programa que interpretaran és:
 
SOCIETAT JOVENTUT MUSICAL DE QUART DE LES VALLS
  • JUANITO “EL JARRI”, d’Ignacio Sánchez
  • LA TEMPRANICA, de Gregorio Giménez
  • DYNAMIC OVERTURE, de Franco Cesarini
Director: Juan Francisco Plasencia Civera
 
SOCIETAT JOVENTUT MUSICAL DE FAURA
  • A MI BANDA, de José Alberto Pina
  • MAGALLANES, de Ferrer Ferran
  • DIAGRAM, d’André Waignein
Director: Jose Beltrán Bisbal
 
8 de juliol de 2014
NOTES AL PROGRAMA
                                                   
A MI BANDA / José Alberto PINA
Pasdoble, que este gran compositor dedica amb tot el seu afecte a la seua Banda l'any 2005, l'Agrupació Musical "Sauces" de Cartagena.
 
MAGALLANES / Ferrer FERRAN
Obra composta per encàrrec per a commemorar el 125 Aniversari de la Fundació de la Banda Municipal de Sanlúcar de Barrameda.
 
En ella el compositor vol a través de la seua música, plasmar el viatge que Hernando Magallanes inicia el 20 de setembre de 1519.
 
Després d'un any de preparatius, va salpar de Sevilla un grup de cinc caravel·les de nom "Trinidad", "San Antonio", "Victoria", "Concepción" i "Santiago" i després de tocar en Sanlúcar de Barrameda aconseguia la costa de la Badia de Rio de Janeiro el 13 de desembre.
 
Per fi, el 21 d'octubre de 1520, la sagacitat del marí va obtindre la seua recompensa a l'intuir un pas a través d'un tortuós estret en què va invertir 38 dies per a recórrer 540 quilòmetres, cridat hui Estret de Magallanes.Durant quatre mesos van recórrer 10.000 quilòmetres del nou mar, tan calmat que el van batejar Pacífic.
 
En març de 1521 van aconseguir per fi la terra volcànica que el propi Magallanes havia descobert uns anys abans i batejat Filipines.
 
Açò el va convertir en el primer home a haver donat la volta completa al món. També en Punta Engany, Magallanes va morir lluitant contra els natius el 27 d'abril de 1521. Va ser ferit de mort mentre intentava protegir la fugida dels seus hòmens.
 
El capità Juan Sebastián Elcano va prendre llavors el comandament. Dels 250 hòmens que havien partit tres anys abans, només díhuit van arribar a Sanlúcar aquell 8 de setembre de 1522.
 
DIAGRAM / André WAIGNEIN
La història de l'origen de Diagram és curiosa. André Waignein gaudia d'un dinar junt amb el seu gran amic Jean-Marie Vivier. Com un reconeixement, este va voler dedicar una composició a la banda on el Sr. Vivier havia sigut president durant 20 anys.
 
André Waignein, va demanar informació sobre la història dels 120 anys d'antiguitat d'esta banda, que sempre havia sigut dirigida per un membre de la família Vivier.
 
En eixe moment va tindre una idea el Sr. Vivien: dibuixar un diagrama en què estigueren representats els 120 anys de la institució. Així és com va sorgir el títol, tan sols faltava realitzar la composició.
 
Poc de temps després A. Waingnein oferia esta magnífica obra al seu amic, una de les obres més interpretades d'este compositor en tot el món.