Ajuntament de Faura

FAURA CAPITAL PER UN DIA DE "LES MENUDES EUROPES"

fb


Programa llançat per l'àrea de Cultura de la Diputació de València i el projecte teatral europeu Escena Erasmus.

Sota els efectes de la gota freda de juliol que durant tot el dia d'ahir va descarregar amb força en Els Valls, l'equip d'actors i actrius de Les Menudes Europes va arribar a Faura. Esta és la segona vegada durant este curs que el programa llançat per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València i el projecte teatral europeu Escena Erasmus visiten la comarca.
 
Només arribar els components de huit nacionalitats diferents van visitar l'escola d'estiu en la qual van organitzar jocs i tallers d'animació per als huitanta alumnes participants.
 
Més tard es va fer un taller de cuina europea i una posterior degustació. Els plats que es van poder degustar són els Sprätzl i la Kartoffelsalat d'Alemanya, el quiche de formatge de cabra i els crepes bretons de França i la parmigiana de melanzane i la caprese d'Itàlia. Per la seua banda, l'Ajuntament de Faura va preparar un dinar amb els pares i mares d'alumnes de l’Escola d’Estiu en el qual els actors i actrius d'Escena Erasmus, van poder conversar i conèixer millor la realitat cultural i social d'este municipi.
 
Ja a la vesprada, l'alcalde Toni Gaspar va ser l'encarregat de fer una visita guiada al poble en la qual no solament va ensenyar els llocs més emblemàtics del patrimoni civil i religiós de Faura, sinó que a més va explicar els plans de futur que l'Ajuntament està desenvolupant per aconsegujr que el poble siga un dels més sostenibles de la zona. En acabar, els viatgers de Les Menudes Europes van poder conèixer millor els secrets de l'esport de pilota valenciana en el carrer artificial de pilota.
 
La jornada va acabar amb la representació de l'espectacle “Després d'Europa” de la companyia Escena Erasmus. Davant un públic entregat els actors van interpretar este text escrit per Javier Sahuquillo i dirigit per Josep Valero.
 
Per a l'alcalde de Faura, Toni Gaspar “l'Ajuntament de Faura sempre està disposat a acollir iniciatives com esta que generen moments de trobada entre els nostres habitants i els actors Erasmus vinguts de moltes parts d'Europa i que propicien el diàleg, el coneixement, la cultura comuna i la promoció del nostre municipi”.
 
4 de juliol de 2014
(Nota de premsa del Gabinet de Premsa de Les Menudes Europes)