Ajuntament de Faura

RECITAL AMB SÍLVIA QUERALT PER OBRIR EL CICLE

fb


Una primera part amb peces de Falla i Rodrigo i una segona part de bandes sonores de pel·lícules.

Dissabte 5 de juliol, a les 23h.
A la plaça de l'Hostal.
 
 
La soprano de Faura, Sílvia Queralt acompanyada per la pianista Begonya Pérez obrin este dissabte 5 de juliol la setena edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés.
 
Sílvia i Begonya oferiran un concert amb dues parts completament oposades. Obrirà el concert l’ària de cambra “Ma rendi pur contento” de Vicenzo Bellini, per a continuar amb una selecció de peces dels grans compositors Manuel de Falla i Joaquím Rodrigo, que van dominar el món de la música clàssica espanyola durant el segle XX.
 
Les tres peces seleccionades de Manuel de Falla, “Seguidilla murciana”, “Jota” i “La nana”, formen part de l’obra “Siete canciones populares españolas”, inspirada en les diferents regions d’Espanya.
 
Pel que fa a les peces seleccionades del mestre Rodrigo, que enguany es compleixen 15 anys de la seua mort, escoltarem en primer lloc la cançó “Canticel” amb lletra del poeta Josep Carner, i que forma part de l’obra “Quatre cançons en llengua catalana” .
 
A “Canticel” li seguiran les cançons “Con qué la lavaré” i “De los alamos vengo”, que formen part de l’obra “Cuatro madrigales amatorios”, tot un homenatge del mestre Rodrigo als violistes del segle XVI.
 
Tancarà la primera part el “Concierto de Aranjuez” escrita al 1939 a París i amb la que va aconseguir la fama universal. En paraules del mestre Rodrigo és “la captura de la fragància de la magnòlies, el cant dels ocells i el doll de les fonts dels jardins d’Aranjuez”.
 
A la segona part, oferiran una selecció de bandes sonores de pel·lícules tant conegudes com “Evita”, “Sonrisas y Lágrimas”, “La misión”, “Los miserables”, “Tal como éramos” o “Titánic”, amb la projecció d’imatges de les pel·lícules.
 
El cicle continuarà el dissabte 12 de juliol amb l’espectacle del quintet Spanish Brass Luur Metalls, que celebra els seus 25 anys de trajectòria al món de la música de cambra. Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol, que no sols ha participat en alguns dels festivals més importants de música sinó que fa gires per tot el món.
 
 
4 de juliol de 2014