Ajuntament de Faura

VII CICLE DE MÚSICA VICENT GARCÉS

fb


Comença el pròxim DISSABTE 5 de juliol.

La plaça de l’Hostal acull per seté any consecutiu una nova edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés. Este Cicle l’organitza des de 2008 l’Ajuntament de Faura i compta  amb la col·laboració de la Fundació musical “Joan Garcés Queralt”.
 
El cicle és una aposta per a la difusió de la cultura que acosta la bona música a tots els públics i, que enguany comptarà amb quatre actuacions molt atractives que faran les delícies dels assistents durant els mesos de juliol i agost, a partir de les 23 h.
Un recital de piano i soprano, a càrrec de la soprano local Sílvia Queralt i de la pianista de Benifairó Begonya Pérez obrirà la setena edició del Cicle de Música el pròxim dissabte 5 de juliol. Sílvia i Begonya oferiran un concert amb dues parts completament oposades. Obrirà el concert l’ària de cambra “Ma rendi pur contento” de Vicenzo Bellini, per a continuar amb una selecció de peces dels grans compositors Manuel de Falla i Joaquím Rodrigo, que van dominar el món de la música clàssica espanyola durant el segle XX. Tancarà la primera part el “Concierto de Aranjuez”, del mestre Rodrigo, del que enguany es compleixen 15 anys de la seua mort.
 
A la segona part, oferiran una selecció de bandes sonores de pel·lícules tant conegudes com “Evita”, “Sonrisas y Lágrimas”, “La misión”, “Los miserables”, “Tal como éramos” o “Titánic”, amb la projecció d’imatges de les pel·lícules.
 
El cicle continuarà el dissabte 12 de juliol amb l’espectacle del quintet Spanish Brass Luur Metalls, que celebra els seus 25 anys de trajectòria al món de la música de cambra. Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol, que no sols ha participat en alguns dels festivals més importants de música sinó que fa gires per tot el món.
 
Spanish donarà pas a un concert radicalment diferent oferit pel Teatre Instrumental, sota el títol “Una velada a casa Jacquim” que tindrà lloc el divendres 1 d’agost. El Teatre Instrumental, un dels conjunts de música antiga més destacats i singulars apareguts els darrers anys al nostre país, ens oferix una nova manera d'acostar-nos a la música clàssica, tocant amb còpies d'instruments d'època, seguint criteris musicals basats en la pràctica de finals del segle XVIII, i comptant amb el prestigiós clarinetista italià Lorenzo Coppola actuant com a mestre de cerimònies. Acompanyant a Coppola estaran Álvaro Iborra, Carlos Cerrada i Joan Calabuig, de Quartell.

El Cicle baixarà el teló el dissabte 2 d’agost amb un concert de música renaixentista amb el trio de cambra “La Liberazione” format per la faurera Andrea Adsuara, que farà sonar les flautes de bec; Robert Cases, amb la viola de mà i la guitarra renaixentista; i la soprano Araceli Batalla; acompanyats pel percussionista Onofre Serer.

El Cicle de Música s’ha convertit en un referent en l’oferta cultural a l’estiu del nostre poble, des què es gestara durant els actes commemoratius del centenari del naixement del compositor Vicent Garcés.
 
28 de juliol de 2014