"/>

Ajuntament de Faura

ROSANA CORRAL-MÁRQUEZ A LA BIBLIOTECA DE FAURA

fb


El DIVENDRES 14 de MARÇ, a les 19 h, a la biblioteca. Autora del llibre "Si me llegas a olvidar" sobre la saguntina María Pérez Lacruz, la Jabalina.

Dins de les activitats programades per a commemorar el 8 de Març, l’escriptora Rosana Corral-Márquez presentarà el seu llibre “Si me llegas a olvidar”, sobre la saguntina María Pérez Lacruz, la Jabalina, una jove idealista que va lluitar pel que creia i que va ser l’última dona afusellada. L’acte serà el DIVENDRES 14 de març, a les 19 h, a la biblioteca, i comptarà amb la col·laboració de la Librería el Puerto.
 
 
Durant l'acte, es farà una lectura de fragments del llibre acompanyada per la música del Duo Ros, violoncel i violí.
 
“Si me llegas a olvidar” és una novel·la que descriu amb cruesa la història de María, una dona que des de xiqueta va lluitar per a convertir-se en una dona lliure. María, que va créixer en el Port de Sagunt, ja des de xiqueta es rebel·lava contra la injustícia i, en esclatar la guerra, no va dubtar a allistar-se per a lluitar en la doble batalla a la qual s'enfrontarien les dones de la seua època. La guerra posaria a prova la seua vida, els seus ideals i el seu cor dividit entre dos homes que l'estimen de forma diferent. No obstant açò, ella es va proposar tirar endavant malgrat tot i lluitar com ella entenia que ho feien les dones lliures.

Rosana Corral-Márquez va nàixer a València en 1974. Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de València i exerceix l'especialitat de Psiquiatria en el Centre de Salut Mental de Sagunt. En 2003 va publicar nou microrelats en el concurs de la SER que dirigia Juan Jose Millás i en 2006 el relat “La maledicció del K2” en el volum de contes Relatados, editat per Fuentetaja. Així mateix, va ser guanyadora del IV Concurs Faes Farma de relats en 2006 amb el relat “La goma de saltar” i finalista en la VI edició del mateix amb dos relats publicats: “L'esquelet de ferro” i “Bambolles” en 2008.
 
10 de març de 2014