Ajuntament de Faura

LA POLICIA LOCAL ENSENYA ALS XIQUETS A TIRAR COETS

fb


El dies 3 i 5 de març, a les escoles.

La Policia Local de Faura durà a terme una campanya sobre l'ús responsable de productes pirotècnics durant les Falles. La campanya s’impartirà a les escoles els dies 3 i 5 de març, de 15 a 16 h.

Estem en època de coets. I és que les Falles duen associades, a més de la música, dels monuments, dels vestits de valenciana, els artefactes pirotècnics. La seua utilització durant els estos dies de festa és multiplica àmpliament. Adults, adolescents i menuts esdevenen pirotècnics, amb la subtil diferència que no tenen nocions professionals sobre l’ús més adequats per a la utilització dels coets. És per això que des de fa dos anys la Policia Local de Faura, ha encetat esta campanya al centre educatiu del poble,  dirigida a alumnes a partir de 8 anys, per a ensenyar a utilitzar els coets correctament.

A les xarrades es subratllarà la importància de “respectar les categories dels coets i les edats per a la seua utilització, així com les mesures bàsiques de seguretat per a no llastimar a ningú”. Coneixent les categories pirotècniques bàsiques es desmitifica la imatge dels xiquets i xiquetes de tendra edat entusiasmats amb la bolseta de bombetes, eixos coets molt menudets que no necessiten foc perquè exploten, només tirar-los al terra. Els coets de categoria 1 poden ser manipulats a partir dels 8 anys d’edat. La categoria 2 pot ser manipulada a partir de 10 anys. Els coets amb categoria 3 poden ser manipulats a partir de 18 anys.
 
26 febrer de 2014