Ajuntament de Faura

LVARO, CAMPI DE CAMPIONS

 “Qui sap si en el pensament d’Àlvaro apareix el seu avi Maties, un enamorat de la música que li recomanava que optara per la tuba i no per la vaqueta. Segurament, Àlvaro es va encabotar a ser pilotari en contra de molts consells, i ara que és campió, vol revalidar cada dia l’encert de la decisió que va prendre. Així, que allà on estiga l’avi Maties estarà orgullós d’haver-se equivocat”.
 
Alberto Soldado
Levante-emv, del 09-08-2004
 
 
 
Ja de menut comença a destacar jugant en aficionats en la modalitat de Galotxa, i ben prompte es matricula en l'Escola Comarcal de Pilota de Sagunt, on queda campió dels Campionats Autonòmics d'Escoles de Pilota en la modalitat d'Escala i Corda en la categoria de cadets. Un any després és campió juvenil del Campionat Autonòmic de Galotxa – Trofeu Corte Inglés.
 
En quatre ocasions s'ha proclamant subcampió de la Lliga Professional d'Escala i Corda - Circuit Bancaixa, i campió en altres tres ocasions. Pel que fa al Campionat Individual, l'any 1995 va arribar a la final en una partida històrica que acabà guanyant Genovés per 60 a 55 i el 1998 es va proclamar campió en derrotar Pigat II.
 
Fou subcampió l'any 2000 i en les nou últimes edicions, anys 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 i 2009, s'ha proclamat campió consolidant-se el seu nom com el millor jugador individual de l'última dècada, amb la victòria del 2006 a Sagunt, és l'únic jugador de pilota valenciana que ha aconseguit tindre en propietat dues vegades el fris grec de la Feninde, màxim guardó que es pot aconseguir a nivell individual. El nové títol el va aconseguir en una partida màgica al trinquet de Sagunt el passat 2 de novembre al guanyar a Genovés II, amb un 60-45.
 
L'Ajuntament de Faura li va atorgar el 2005 la Medalla d'Honor de la Vila i li ha dedicat un carrer. Eixe mateix any, va rebre la Medalla d'Or al mèrit esportiu que atorga la Generalitat Valenciana.
 
És l’únic pilotari amb 11 títols individuals, nou d’ells consecutius, que orgullós de ser faurer, passeja el nom del poble per allà on va. Poc a poc la llegenda es fa més gran.

El 13 de novembre de 2014, Àlvaro va anunciar la seua retirada com a pilotari professional, elegint el Trinquet de Pelaio com escenari on comunicà la seua decisió, i on celebrà la seua última partida, enfrontant-se, el 27 de decembre de 2014, amb José Cabanes Corcera, Genovés II.


Retirada d'Àlvaro