Participació
Escola de Danses
 

LA HISTÒRIA

 

Els anys 70 existia una associació cultural que, tot i que tenia la seu a Faura, hi havia gent de tots els pobles de la Vall de Segó, que s’anomenava “Grup Cultural la Tella”.
 
Dins de les activitats que organitzava, va fer un taller de danses tradicionals valencianes al carrer Major, que tingué  molt  bona  acollida. Tanta que algunes de les persones que van fer el taller, conjuntament amb altres apassionats per la cultura popular valenciana, crearen l'Escola de Danses de la Vall de Segó.
 
L’Escola Pública Santa Ana de Quartell, una de les cases dels mestres de Benifairó de les Valls, el baix de casa Andrea Adsuara, el Gimnàs Municipal de Faura, el Saló d’Actes i l’escorxador i els paellers han estat els llocs en què primer l’Escola de Danses de la Vall de Segó i després l’Escola de Danses de Faura han assajat al llarg de la seua història.
 
Pilar Dauder, del Grup de Danses Alimara, va ser qui els va obrir les portes del món del folklore valencià ensenyant-los les danses, la música i la indumentària de les diferents comarques del  País Valencià. Vicent España, també del grup Alimara i Eduard Caballer, del Grup de  Danses  Morvedre, van continuar amb aquesta tasca. Delfi, Rosa, Loli, Provi, Feli i Vicent, l’ànima de l’escola de danses,són qui s’encarreguen hui en dia d’ensenyar.
 
Almenara, Sagunt, Quart de les Valls, Quartell, Benavites, Benifairó de les Valls, Puçol, Benifaió, Albuixec, El Puig, València, Massiac, Burjassot, Meliana, Canet d’en Berenguer, Vedenne, Alfara d’Algímia, Alaquàs, Baiona, i molts més, han estat espectadors de la nostra escola de danses.

 
  Buscador  
 
   

<< agost / 2017 >>
dl dm dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 
pròx. esdeveniments

 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Faura - 2009